Читај ми!

Nestvarni Janis doneo titulu Milvokiju!

Pobedom od 105:98 u šestom meču finalne serije NBA lige, Milvoki baksi osvojili su titulu šampiona posle ravno pola veka čekanja. MVP finala Janis Adetokumbo odigrao je spektakularan meč i sa 50 poena vodio svoj tim do prstena.

Ekipa iz Viskonsina iskoristila je priliku da u svom, dupke punom "Fiserv forumu" (70.000 ljudi gledalo je meč ispred dvorane) dođe do četvrte pobede u finalnoj seriji (4-2) i titule koja se čekala ravno 50 godina.

Broj 50 je definitivno broj večeri, jer je upravo toliko poena ubacio bez dileme najbolji igrač meča, ali i čitave finalne serije – Janis Adetokumbo.

Grk je u meču odluke igrao svoju najbolju košarku u životu, te je pored poenterskog učinka i šuta iz igre (16 od 25), imao i 14 skokova, dve asistencije i čak pet blokada. Ipak, utisak večeri je njegov nestvarno dobar šut sa linije za slobodna bacanja – 17 od 19!

U meču koji je bio mnogo ujednačeniji i neizvesniji nego što to možda konačni rezultat pokazuje, Janisu je najveću podršku jutros pružio Bobi Portis sa 16 poena u vrlo bitnim momentima odlučujućeg duela, dok je Kris Midlton na kraju došao do 17. Plejmejker Džru Holidej je uz 12 poena podelio 11 asistencija.

U redovima Sansa, koji su izgubili i treće finale u istoriji franšize, veteran Kris Pol je ubacio 26 poena, dok je Devin Buker uz veoma loš procenat uspešnosti u šutu na kraju došao do 19 poena. 

Podsetimo, Milvoki je do svoje drugi titule u istoriji došao tako što je u prvoj rundi "počistio" Majami (4-0), potom u sedam utakmica bio bolji od favorizovanog Bruklina (4-3), a onda u finalu Istoka i od Atlante (4-2). U finalu su Finiks pobedili vrativši se iz minusa od 0-2.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво