Читај ми!

Mladi košarkaši Srbije u četvrtfinalu SP, savladan i Japan

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije, igrači do 19 godina, savladala je Japan sa 89:86 i plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva koje se igra u Letoniji. U borbi za polufinale naša selekcija igraće sa Argentinom, koja je savladala Tursku rezultatom 76:74.

Japanci su pružili snažan otpor, konstantno su držali priključak, ali su izabranici Zorana Lukića uspeli da zadrže prednosti i stignu do trijumfa i plasmana u četvrtfinale.

"Orlići" su konstantno vodili u prvom periodu imali su i dvocifrenu prednost - 18:8. Međutim, protivnik je bio uporan i uspeo je da do kraja čevrtine prepolovi zaostatak.

Ravnopravna borba i u nastavku u dva navrata Japanci su stizali do izjednačenja. Ipak naša selekcija je rešila prvo poluvreme u svoju korist - 42:41.

U trećem periodu ponovo su "orlići" uspeli da povećaju prednost - 54:43. Ipak, protivnik je do kraja četvrtine ponovo uhvatio priključak i prišao na samo dva poena zaostatka, 62:60.

Na startu poslednjeg perioda rival je izjednačio - 66:66. Naši ponovo pojačali i poveli sa sedam poena razlike. Usledio je novi nalet Japanaca, koji prilaze na dva poena - 83:81.

Ipak naši košarkaši su u finišu imali dovoljno snage i koncentracije da zadrže prednost i stignu do pobede i plasmana u četvrtfinale.

Srbiju je do trijumfa predvodio Jović sa 28 poena, uz to imao je i sedam skokova i šest asistencija, Mušikić je dodao 17, uz deset skokova i pet asistencija, a Škobalj 14. Kod Japanaca, Jamazaki je postigao 23 poena, a Ivašita i Kibajaši po 13.

U petak u četvrtfinalu Srbija igra sa Argentinom, koja je u svom duelu bila bolja od selekcije Turske rezultatom 76:74.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи