Читај ми!

Finiks poveo u NBA finalu, Milvokiju nije pomogao ni oporavljeni Janis

Košarkaši Finiks sansa iskoristili su prednost domaćeg terena u prvoj utakmici velikog finala NBA, pošto su u vreloj Arizoni savladali Milvoki bakse sa sve Janisom Adetokumbom u sastavu rezultatom 118:105. Drugi meč igra se za dva dana na istom mestu.

Malo ko je pre početka NBA sezone mogao da pretpostavi da će poslednje dve ekipe koje će odlučivati o njenom šampionu biti Sansi i Baksi. Ali, obe ekipe su uspele da pronađu način i prođu sve moguće prepreke i noćas počnu finalnu seriju. Istina, mnogo bolje su je počeli igrači domaćeg tima, koji posle prvog meča imaju prednost od 1-0.

A da to bude tako najzaslužniji je fenomenalni veteran Kris Pol, koji je u svom prvom finalnom melu u 16 godina drugoj NBA karijeri odigrao sjajan meč: 32 poena i 9 asistencija. I mnogo ”na iskustvo” poteza. 

Najbolje ga je pratio u plej-ofu takođe sjajni centar Deandre Ejton sa dominantnim dabl’dablom od 22 poena i čak 19 skokova, dok je najbolji skorer ekipe Devin Buker meč završio sa 27 poena.

”Sunca” su meč rešila u trećoj četvrtini, u kojoj su posle prilično ujednačenog prvog poluvremena prvi put stekli osetniju prednost (u nekoliko navrata bilo je ”plus 20”). Ipak, Baksi su se vratili, smanjili razliku na jednocifren broj (101:94) tokom četvrtog kvartala, ali nisu imali snage za preokret.

Kod gostiju iz Viskonsina, posle dva meča pauze zbog povrede kolena, vratio se Janis Adetokumbo i postigao 20 poena uz 17 skokova za 35 minuta na terenu. Kris Midlton je bio najefikasniji sa 29 poena, sedam skokova, četiri asistencije ali i pet izgubljenih lopti.

Naredna utakmica finala igra se takođe u Finiks centru u noći između četvrtka i petka. 

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи