Читај ми!

Maja i Ana: Nadamo se da ste ponosni na nas, pružićemo sve da osvojimo zlato

Posle plasmana u finale Evropskog šampionata u Valensiji, košarkašice Maja Škorić i Ana Dabović istakle su za Prvi Program Radio Beograda da poslednjih deset godina pokazuju da su jake i složne. Njih dve su istakle da mnogo rade, veruju u sebe i da su zasluženo u finalu Evrobasketa.

"Ponosne smo što zanamo da nas bodrite, pratite i što verujete u nas", istakle su srpske heroine za Prvi program Radio Beograda.

Maja Škorić se još jednom zahvalila na podršci iz Srbije za koju kaže da je nema, bilo bi mnogo teže svim igračicama.

"Hvala svima na podršci, znam da ste bili uz nas. Nismo planirale da bude tako stresno u završnici meča polufinala, nismo se takvoj utakmici nadali, plan je bio drugačiji, ali valjda je na kraju tako zanimljivije, pa je samim tim i radost veća. Želeli smo da ispunimo sve zadatke, koje nam je dala selektorka, pred nama je bila ekipa koja je zasluženo tu gde jeste i zato je dramatično i bilo, one su pružile maksimum, ali eto drago nam je što smo mi bile bolje", kazala je Maja Škorić.

Srpskim "lavicama" protivnice u finalu biće Francuskinje.

"Mi smo u finalu s razlogom i zbog našeg minulog rada. Francuska je ekipa sa kojom smo se već susretale tako da neće nam biti potreban poseban skauting jer vremena i nema, još to snage što nam je ostalo, sve ćemo pružiti samo da osvojimo ovo evropsko prvenstvo."

I Ana Dabović se osvrnula na dramatičnu pobedu nad Belgijom u subotu uveče.

"Najvažnije je da smo pobedile, ušle u finale, mnogo je veliki uspeh, poslednjih deset godina pokazujemo da smo jake, složne, da mnogo radimo, da verujemo u sebe, da imamo kvalitet da iznenesemo tu ulogu favorita koju su nam dodelili. Ono što nam je najlepše i ono na šta smo najponosnije je da znamo da nas pratite i da navijate za nas i hvala svima", kazala je Dabovićeva.

Jedna od naših najboljih igračica u poslednjoj deceniji veruje da Srbija ima šanse za zlato.

"Sve je moguće kada smo mi u pitanju, odspavale smo sa osećajem velike pobede, a već od jutra razmišljamo, pripremamo se za finale, daćemo maksimum sigurno, pokušaćemo da napravimo iznenađenje."

Sam plasman u finale je veliki uspeh, ali izabranice Marine Maljković ne žele da se na tome zaustave.

"Hvala lepo i drago mi je da tako i vi mislite i da se to vidi, ali mi ćemo igrati i boriti se do kraja kao što igramo od početka prvenstva, tako će biti i na kraju. Veliki pozdrav za sve u Srbiji i nadam se da su svi ponosni na nas, hvala svima na podršci", zaključuje za Prvi program Radio Beograda Ana Dabović.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи