Читај ми!

Ogorčeni navijači prekrečili mural Ivanovića, Budućnost traži da se smire tenzije

Velika bura podignuta je prelaskom Nikole Ivanovića iz Budućnosti u Crvenu zvezdu, sa kojom je crnogorski reprezentativac potpisao dvogodišnji ugovor. Ivanović, koji je bio jedan od najboljih igrača u novijoj istoriji Budućnosti, želeo je da nastupa u Evroligi, zbog čega se odlučio na dolazak na Mali Kalemegdan.

Sjajni plejmejker će od naredne sezone nositi crveno-beli dres, a navijači Budućnosti, ogorčeni takvim potezom, odlučili su da ga "obrišu".

Mural na podgoričkoj zgradi "Šargarepa" je osvanuo 2018. godine, posle titule Budućnosti u ABA ligi, u čijem osvajanju je Ivanović imao veliku ulogu.

Tri godine kasnije - mural je nestao, a sve zbog njegovog prelaska u Zvezdu, sa kojom će naredne sezone nastupati u Evroligi.

"Nikola nakon osam godina napušta naš klub. Džoni je bio sinonim Budućnost Volija, igrač u čijim maestralnim partijama smo uživali dugi niz godina. Nikola činio si godinama da se ponosno osećamo, da jedan 'naš mali iz Šargarepe' predvodi 'plavo-bele" i u ABA ligi i u Evropi", stoji u saopštenju podgoričkog kluba.

"Upravo si ti bio ključan čovek u najvećem sportskom uspehu kluba i time si zaslužio mesto među najvećim. Želimo ti puno sreće u daljoj karijeri i profesionalnom angažmanu, znaš da će Budućnost uvek biti tvoja kuća."

Uprava kluba je sve uradila da zadrži Nikolu, ali, prema sopstvenom priznanju, nije imala ni šansu da uspe u tome jer mu je prioritet bilo igranje u najjačem evropskom takmičenju.

Iz Budućnosti su apelovali na navijače da se strasti smire.

"Molimo navijače Budućnost Volija da bez obzira na to što su teško prihvatili informaciju o njegovoj novoj igračkoj adresi spuste tenzije, jer je to pravi način da dostojanstveno podrže Klub u susret novoj sezoni i novim pobedama. A Nikola, kao i svi igrači, ima pravo da ide gde misli da mu je bolje. Na kraju krajeva, kada se osvrnemo iza sebe... ovo jeste samo sport", zaključuju iz Budućnosti.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво