Читај ми!

Barsa osvojila titulu, Gasol u penziju ide kao šampion

Košarkaši Barselone novi su šamioni Španije, pošto su i u drugom melu finala bili bolji od Real Madrida - 92:73. Bio je to i poslednji meč u fenomenalnoj karijer Pau Gasola.

”Blaugrana” je u skraćenoj verziji finala plej-ofa Lige Endesa dva puta nadigrala velikog rivala iz prestonice.

Ova druga, večerašnja pobeda donela je ekipi Šarunasa Jasikevičijusa titulu prvaka, koju su osvojili prvi put od 2014. godine, što je slavnom katalonskom klubu ukupno 16. takav trofej.

Ipak, ovaj će se pamtiti i zbog toga što ga je osvojila i igračka legenda i dete kluba Pau Gasol, koji se na teren nedavno i vratio da bi u definitvnu penziju otišao kao šampion.

On i njegovi saigrači su u tome i uspeli, pa će slobodno možemo reći čuveni španski igrač na najbolji mogući način pamtiti svoju poslednju zvaničnu utakmicu, na kojoj je postigao i 11 poena.

Što se samog meča tiče, Barsa je od starta vodila i konstantno uvećavala razliku, da bi ona na kraju iznosila ”plus 19” za konačnih 2-0 u finalnoj seriji.

Najefikasniji igrač susreta bio je Nikola Mirotić sa 27 poena, koji je i MVP finala, dok je na drugoj strani 15 ubacio Alberto Abalde. 

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво