Читај ми!

Isključenje i kraj Jokićeve sezone života, Denver eliminisan u polufinalu

Najbolji košarkaš sveta Nikola Jokić završio je sezonu života u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije, pošto je njegov Denver eliminisan od Finiksa. Sansi su maksimalnim rezultatom 4-0 deklasirali Nagetse i plasirali se u finale, a u poslednjem meču su slavili rezultatom 125:119. Jokić je neslavno završio sezonu u kojoj je dominirao, pošto je zaradio isključenje zbog nesportskog faula nad Kameronom Pejnom.

Momak iz Sombora nosio je tim koji je bio osakaćen povredama i sasvim zasluženo dobio priznanje za najkorisnijeg igrača regularnog dela, ali šanse za timski uspeh nisu postojale.

Denver je okončao nastup u polufinalu, iako ima najboljeg košarkaša NBA lige, delom zato što su ostali nosioci igre bili povređeni, a delom i što Nikolini saigrači nisu bili na nivou potrebnom da se napravi korak više u odnosu na prošlu godinu.

Franšiza iz Kolorada je igrala finale konferencije pre devet meseci, ali je sada napravila korak unazad i stala u polufinalu.

Mnogo bolji bio je Finiks, koji je istakao kandidaturu i za osvajanje titule na Zapadu i napad na šampionski prsten.

Što se tiče utakmice broj četiri, "grumenje" je vodilo samo u uvodnim trenucima, posle čega su gosti došli do prednosti i nisu je ispuštali do samog kraja. Već u prvoj četvrtini Finiks je imao dvocifrenu prednost (10:20), igralo se u naletima, pa je domaćin nekoliko puta hvatao priključak.

Denver, u čiji sastav se posle dugo vremena vratio Vil Barton, u više navrata je dolazio na posed zaostatka, dok je tokom treće deonice imao samo poen manje (70:71).

Međutim, izabranici Montija Vilijamsa odbijali su svaki nalet rivala i na kraju uspeli da privedu meč kraju, upisavši novi brejk, za sedmi uzastopni trijumf u plej-ofu.

Posao im je umnogome bio olakšan jer je srpski centar isključen u finišu trećeg perioda. Iznervirao se posle jednog neuspešnog napada i napravio nesportski faul nad Kameronom Pejnom, a malo je nedostajalo da sukob eskalira i da dođe do fizičkog obračuna sa Devinom Bukerom.

Jokić je poslednju utakmicu u sezoni završio na svom nivou, zabeležio je dabl-dabl sa 22 poena (9/17 iz igre, 1/4 trojke, 3/4 slobodna bacanja), uz 11 skokova, četiri asistencije i jednu blokadu. Spomenuti Barton bio je najefikasniji sa 25 poena, Majkl Porter Junior je dodao 20, jedan više od Montea Morisa.

Na drugoj strani, dominirali su Buker sa 34 poena i 11 skokova (postigao i osam trojki iz deset pokušaja) i veteran Kris Pol, koji je bio najefikasniji sa 37 poena, tri skoka i sedam asistencija.

Sansi će se za veliko finale NBA lige i pehar pobednika Zapadne konferencije boriti sa boljim iz okršaja Jute džez i Los Anđeles klipersa, a trenutni rezultat je 2-1 u pobedama za ekipu iz Solt Lejk Sitija.  

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво