Zvezda deklasirala Megu u prvom meču finala

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su nadigrali tim Mege sa 98:69 u prvom meču finalne serije plej-ofa Superlige odigranom u dvorani "Aleksandar Nikolić" i poveli sa 1:0 u finalnoj seriji. Crveno-beli su ubedljivo krenuli ka osvajanju i trećeg trofeja u sezoni, ali su večeras imali i peh jer im se u trećoj četvrtini povredio Džordan Lojd.

Košarkaši Crvene zvezde su samouvereno ušli u prvi finalni duel na svom terenu i već na startu meča obezbedili dvocifrenu prednost koju su potom samo uvećavali do konačne pobede sa gotovo 30 poena razlike.

Ni u jednom trenutku se nije postavljalo pitanje pobednika, a statistika kaže da je Zvezda susret završila sa 56 odsto šuta iz igre (38/67), 66 odsto za dva (22/33) i bezmalo 50 odsto za tri poena, 16 trojki iz 34 pokušaja.

Ubedljivo slavlje domaćina je jedino pokvarila povreda najboljeg strelca tima Džordana Lojda koji je u trećem delu utakmice povredio desni skočni zglob nezgodno doskočivši na Kuzmićevo stopalo posle jednog šuta. Napustio je meč sa bolnom grimasom i više se nije vraćao u igru, a pitanje je da li je i završio sezonu.

Najefikasniji igrač meča bio je Ognjen Dobrić koji je u prvoj četvrtini postigao 15 poena i svom timu obezbedio dvocifrenu prednost. Posle silovite prve četvrtine koju je završio trojkom gotovo iz centralnog kruga, Dobrić je do poluvremena pogodio još samo jedan hitac, ali opet uz zvuk sirene i za razliku od 20 poena (57:37). Za 15 minuta na parketu Dobrić je postigao 20 poena.

Mega ni u jednom trenutku nije uspela da pruži ravnopravan otpor raspoloženom timu crveno-belih, a u senci je ostao čak i MVP i najefikasniji strelac Jadranske lige Filip Petrušev koji je za nešto više od 20 minuta igre postigao samo 5 poena uz dva skoka.

Druga utakmica finala igraće se u petak od 20 časova u hali Mega Fektori u naselju Braće Jerković.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво