Читај ми!

Finiksu prva runda plej-ofa protiv Denvera

Sunca su „istopila“ Grumenje u prvom meču polufinala Zapada rezultatom 122:105.

Denver Nagetsi Nikole Jokića izgubili su prvi meč druge runde plej-ofa u Finiksu protiv domaćih Sansa.

Jokić je postigao 22 poena uz devet skokova i tri asistencije i bio je najbolji u ispodprosečnom izdanju svog tima. Na parketu je proveo više od 36 minuta, a šutirao je iz igre sa 43,5 odsto uspešnosti (10 od 23).

Mnogo više raspoloženih košarkaša imala je ekipa iz Arizone. Kris Pol je postigao 21 poen i pritom je imao 11 asistencija, dok je Bridžis stao na 23 poena.

Kris Pol se pridružio Stivu Nešu i Džonu Stoktonu, jedinim igračima sa 36 ili više godina koji su imali 20 poena i deset asistencija u meču plej-ofau poslednjih 30 godina.

Finiks je zaostajao tokom većeg dela prvog poluvremena, a gubio je i sa deset poena razlike u trećoj četvrtini, ali potom je Buker pogodio neke teške šuteve, Bridžis mu je pripomogao u tim trenucima i rezultat je bio 79:72 za Finiks.

Potom je ta prednost samo rasla. Rezultat je bio 88:79 na ulasku u poslednju deonicu, pa nešto više od deset minuta do kraja susreta prednost je skočila na 94:79.

Sve ovo je pratilo prikladno oduševljenje više od 16.00 navijača, koji su gledali kako njihov tim pravi seriju od 34:9 i time, u sasvim bukvalnom smislu, rešava ovu utakmicu.

Na kraju, Deandre Ejton je imao 20 poena i deset skokova, dok je Buker meč okončao sa 21 poenom.

Ovakvu versatilnost Denver nije imao. Aron Gordon je postigao 18 poena, Majkl Porter Džunior 15 i Fakundo Kampaco 14. Očigledno nedovoljno...

Iznenađenje svakak opredstavlja činjenica da utakmica nije imala neizvesniju završnicu. Tri utkamice dva tima u regularnom delu sezone su bile veoma izjednačenje – jedna je odlučena za tri poena, druge dve su otišle u produžetke.

Ovo je, podsetimo, prvi duel dva tima u plej-ofu još od 1989. godine. Kris Pol je imao tri godine dana tada, a jedini igrači tada rođeni su bili još Pol Milsap, Etvon Mur i Džaval Mekgi.

Sledeći susret igra se u sredu takođe u Finiksu.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара