Читај ми!

Dupla kruna za Vasu Micića, Efes je ponovo šampion Turske

Košarkaši Anadolu Efesa odbranili su šampionsku titulu u Turskoj, pošto su u finalu bili bolji od Fenerbahčea 3-0 u pobedama. Efes je potvrdio dominaciju na domaćem i evropskom tlu, a u trećoj utakmici finalne serije savladali su Fener sa ubedljivih 93:66.

Ekipa Ergina Atamana je povećala rekord i osvojila 15. šampionsku titulu u istoriji kluba i ova sezona ostaće upamćena kao najuspešnija za istanbulski klub.

Efes je pre nekoliko dana prvi put postao šampion Evrope, najviše zahvaljujući dvostrukom MVP-ju Vasiliju Miciću i, da zbog pandemije koronavirusa nije otkazan Turski kup, verovatno bi kompletirao triplu krunu.

Što se tiče same utakmice, Fenerbahče koji vodi selektor Srbije Igor Kokoškov, imao je snage da parira samo u prvoj četvrtini.

Fener je čak vodio posle uvodnih 10 minuta, ali su onda usledile dve furiozne serije rivala – drugu deonicu gosti su dobili 23:7 i najavili trijumf, dok su pred poslednji kvartal imali ogromnih 25 razlike.

Tada je bilo jasno da je pitanje šampiona rešeno i Efes je uz opuštanje priveo susret kraju.

Micić je ponovo bio jedan od najboljih u pobedničkom sastavu, iako se ispromašivao. Pogodio je tek četiri šuta iz igre iz 15 pokušaja, završio sa 11 poena i osam asistencija, kao i dve ukradene lopte.

Tundžer je dodao dva poena više, ali su oni ovoga puta ostali u senci fantastičnog Rodriga Buboe, koji je meč završio sa 30 poena (11/13 iz igre), dva skoka i četiri asistencije.

U poraženom sastavu Nando de Kolo je bio najistaknutiji sa 19 poena, jedini dvocifreni bio je još Peres sa 10, dok je srpski reprezentativac Marko Gudurić postigao osam.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се