Читај ми!

Nikola Jokić je MVP najjače lige na svetu!

Nikola Jokić je zvanično najbolji košarkaš na svetu pošto je proglašen za MVP-ja regularnog dela sezone u NBA ligi. Jokić je izabran za najkorisnijeg igrača u najjačoj ligi sveta posle istorijske sezone sa Denver nagetsima i time postao prvi Srbin koji je dobio to laskavo priznanje.

Srpski reprezentativac očekivano je pobedio u konkurenciji Džoela Embida i Stefena Karija, koliko god da su američki mediji pokušali da poslednjih sedmica prednost daju drugim kandidatima.

Jokić je jedini od navedenih igrača odigrao sve utakmice u regularnom delu sezone i bio najzaslužniji što je Denver završio na trećoj poziciji na tabeli Zapadne konferencije.

Ekipa Majka Melouna zabeležila je 47 pobeda i 25 poraza, a njihov učinak i posebno Nikolini nastupi dobijaju na značaju jer u završnici nije imao pomoć druge zvezde tima Džamala Mareja, koji je teško povredio koleno i dugo će pauzirati.

Momak iz Sombora je tokom 72 utakmice na terenu provodio skoro 35 minuta i za to vreme prosečno beležio 26,4 poena, 10,8 skokova i 8,3 asistencije, uz sjajne procente šuta.

Oborio je mnoge rekorde koji se tiču uspešnosti šuta i takmičenje završio sa čak 16 tripl-dablova, po čemu zauzima drugu poziciju iza neprikosnovenog Rasela Vestbruka (38).

Priznanje za najkorisnijeg igrača neće radovati samo navijače Denvera i Srbije, već i selektora Igora Kokoškova koji računa na Nikolu za Olimpijske igre u Tokiju.

Takođe, Srbija ima dvojicu najboljih košarkaša u dva najjača košarkaška takmičenja jer je Vasilije Micić nedavno proglašen za MVP-ja Evrolige.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво