Читај ми!

Odbrana donela Zvezdi trijumf nad Igokeom, crveno-beli poveli u polufinalu ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u Beogradu ekipu Igokee sa 76:61, u prvoj utakmici polufinalne serije Jadranske lige. Gosti bili ravnopravan rival u većem delu susreta, crveno-beli prelomili zahvaljujući odličnoj odbrani u poslednjoj deonici. Drugi meč serije na programu je u petak u Laktašima.

Zvezda se mučila protiv Igokee čitave tri četvrtine, ali je zhavaljujući fanatičnoj odbrani u polsednjih 10 minuta došla do pobede 76:61 (20:20, 19:22, 17:13, 20:6) i vođstva u polufinalnoj seriji ABA lige.

Ekipa Dragana Bajića pokazala je da je zasluženo u plej-ofu, dok su crveno beli opravdali ulogu favorite, ne samo u polufinalu, već i u celom takmičenju.

Prvo poluvreme proteklo je u izjednačenoj igri, pa nije čudno što je posle prvih 10 minuta bilo 20:20.

U drugoj deonici ekipe su igrale u serijama, dok je završnicu obeležio veliki broj slobodnih bacanja. Crveno-beli su bili neprecizni, Džeki Karmajkl na drugoj strani vukao svoju ekipu, koja na poluvreme odlazi sa vođstvom 42:39.

Velika borba viđena je i u nastavku. Igokea se trudila da zadrži prednost, ali je Zvezda na krilima Branka Lazića (tri trojke u trećoj deonici) ponovo stigla do prednosti - 56:55.

Stečenu prednost crveno-beli nisu ispustili, već je samo uvećavali kako se susret bližio kraju, a posle trojke Lojda iz faul Zvezda je prvi put stekla dvocifrenu prednost, na četiri minuta do kraja.

Samo šest poena postigla je Igokea u poslednjoj četvrtini, pa povratka u meč za ekipu iz Aleksandrovca više nije bilo – Zvezda povela sa 1:0 u polufinalu.

Najefikasniji u timu Zvezde bio je Džordan Lojd, koji je postigao 21 poen, Volden je dodao 13, Dobrić 12, dok je Atić bio jedini dvocifren u gostujućoj ekipi sa 15 poena.

Naredni meč serije, koja se igra na dve pobede, na programu je u petak u Laktašima.

U drugom polufinalu sastaju se Budućnost i Mornar.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво