Читај ми!

I Klipersi nemoćni pred surovim Jokićem

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić nastavio je da dominira u NBA ligi i nosi svoj Denver tokom čitave sezone. Jokić je još jednom bio glavna figura meča i pomogao Nagetsima da savladaju Los Anđeles Kliperse na gostovanju, rezultatom 110:104. "Grumenje" je dobilo derbi za treće mesto na Zapadu i, ukoliko ga zadrže, biće u odličnoj situaciji na početku plej-ofa.

Momak iz Sombora potvrdio je da je najozbiljniji kandidat za MVP priznanje i protiv ekipe koja iz godine u godinu važi za jednog od favorita za osvajanje šampionskog prstena.

Jokić je na parketu proveo nešto više od pola sata i za to vreme postigao 30 poena, imao 14 skokova i sedam asistencija. Ponovo je iz igre šutirao više od 50% (9/17, 2/6 za tri, 10/10 penali), a njegova statistika je još impresivnija jer tokom utakmice nije izgubio niti jednu loptu.

Bio je najzaslužniji što se njegov tim odlepio sredinom poslednje četvrtine, kada je u nekoliko uzastopnih napada pronalazio Majkla Portera juniora i njih dvojica doneli dvocifrenu razliku.

Ekipa iz "grada anđela" poslednji nalet napravila je u finišu i stigla na jedan posed zaostatka (101:98), ali je onda Srbin izborio faul pri šutu za tri, pogodio sva slobodna bacanja i rešio pitanje pobednika.

Osim njega, istakao se spomenuti Porter junior sa 25 poena, sedam skokova i pet asistencija, dok su dvocifreni još bili Dozir sa 16, odnosno Kampaco i Milsap sa po 10 poena.

Kod domaćina je najbolji bio Pol Džordž sa 20 poena i sedam uhvaćenih lopti, dva poena manje dodao je Rondo, a Kavaj Lenard je zaustavljen samo na 16.

Zanimljivo je da je ekipa Majka Melouna savršeno šutirala slobodna bacanja, sve do poslednjeg minuta, kada je Eron Gordom promašio jedno i ostavio Nagetse na 20/21, od kojih je 10 Jokićevih.

Ovim trijumfom Denver je izborio treće mesto na tabeli Zapadne konferencije i sada ima 43 pobede i 31 poraz, ali i bolji međusobni skor od Klipersa, koji imaju isti učinak.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво