Читај ми!

Dončić odličan za pobedu nad Lejkersima

Luka Dončić je nastavio uspešnu seriju igara, a njegov Dalas je pobedio Lejkerse sa 115:110 čime su nadigrali direktnog suparnika za plasman u plej-of. Nikola Vučević je bio blizu tripl-dabl učinka u pobedi Čikaga nad Šarlotom sa 108:91.

Meč Dalasa i Lejkersa obeležio je povratak na parket Entonija Dejvisa posle dvomesečne pauze zbog povrede, a u igri je proveo nešto više od 16 minuta uz skroman učinak od 4 poena i isto toliko skokova za poraženi tim.

Zato je Luka Dončić nastavio seriju sjajnih igara i novi meč završio kao najefikasniji igrač sa 30 poena, podelio osam asistencija i uhavatio devet lopti.

Odlično su ga pratili Kristap Porzingis sa 19 i Džoš Ričardson sa 13 postignutih poena.

Kod Lejkersa najefikasniji su bili Kaldvel Poup sa 29 i Denis Šreder sa 25 poena.

Poraženi Lejkersi su peti na tabeli, a domaćini su posle ove pobede šesti sa istim rezultatom koji ima i trenutno sedmi Portland, direktni suparnik za plasman u plej-of.

Posle pobede nad Šarlotom od 108:91, Čikago se u Istočnoj konferenciji izjednačio po broju pobeda sa Vašingtonom i Torontom, glavnim konkurentima za desetu poziciju, poslednju koja vodi u doigravanje.

Do pobede ih je predvodio Nikola Vučević, koji je bio blizu tripl-dabl učinka. Crnogorac je ubacio 18 poena, uhvatio 16 lopti, podelio šest asistencija i bio najefikasniji igrač meča.

U poraženom timu Devonte Grejem je bio najefikasniji sa 16 koševa, iako je promašio čak osam pokušaja za tri poena.

San Antonio je bio ubedljivo bolji od jednog od najslabijih timova lige Detroita sa 106:91, a predvodio ih je Derik Vajt sa 26 postignutih poena.

Košarkaši Milvokija nadigrali su Filadelfiju sa 124:117 i naneli im treći poraz u nizu.

Na svom terenu slavio je i Boston nad Feniksom sa 99:86, a Nju Orleans je na gostovanju ubedljivo nadigrao Orlando sa 135:100, prekinuo seriju od četiri poraza i ojačao šanse za ulazak u doigravanje.

Rezultati sinoćnih mečeva NBA lige:

Boston – Feniks 99:86
Milvoki – Filadelfija 124:117
Orlando – Nju Orleans 100:135
San Antonio – Detroit 106:91
Čikago – Šarlot 108:91
Dalas – Lejkers 115:110

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво