Читај ми!

Jokić za RTS: Stigli smo -9 u poslednja dva minuta, sjajna timska pobeda

Denver nagetsi pobedili su posle dva produžetka Memfis zahvaljujući Nikoli Jokiću, koji je odigrao jednu od najboljih partija u karijeri. Jokić ipak nije želeo sebe da ističe u prvi plan i u razgovoru za RTS je apostrofirao timsku igru koja je "grumenju" omogućila važan trijumf.

Jokić je rešio dramu sa Memfisom i postigao 47 poena uz 15 skokova i osam asistencija, čime je postao prvi centar sa ovakvom statistikom od Hakima Oladžuvona.

Postigao je i važnu trojku na 40 sekundi do kraja kojom je slomio otpor protivnika, a ujedno naterao i američkog komentatora da progovori na srpskom jeziku.

"Sjajna utakmica za nas i prilika da podižemo karakter kao tim. Mislim da je Vil Barton odigrao odlično, pogodio je važnu trojku, Pi-Džej (Dozir) je postigao važna bacanja, ja sam dao trojku na kraju... Dobro je bilo timski sve urađeno", rekao je Jokić u razgovoru sa našim Aleksandrom Žigićem.

Momak iz Sombora se osvrnuo na sam finiš regularnog dela utakmice, tokom kojeg je delovalo da će Nagetsi doživeti poraz.

"Mislim da smo mogli lakše da pobedimo, ali isto tako i veoma lako da izgubimo. Imali smo -9 na dva minuta do kraja i stigli smo tu razliku. Imali smo stvarno neke dobre odbrambene momente, gde smo zaustavili njihove najbolje igrače ili postizanje koša kada nam je trebalo najviše. Sjajna timska pobeda", dodao je Nikola.

Trener Denvera Majkl Meloun tvrdi da jedan Srbin zaslužuje MVP priznanje.

"Mnogi treneri u NBA ligi kažu: 'Čoveče, voleo bih da imam igrača koji rešava utakmice'. E, ja to nikada nisam poželeo jer mi već imamo jednog. Taj momak je iz Sombora, a vi znate ko je on", istakao je Meloun.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво