FMP udaljio Mornar od plej-ofa

Košarkaši FMP-a savladali su Mornar iz Bara sa 94:92 u meču 24. kola ABA lige.

FMP je stigao do devete pobede u šampionatu i približio se Partizanu, koji sada ima pobedu više od tima iz Železnika. Mornar je pretrpeo šesti poraz i udaljio se od plej-ofa.

FMP je diktirao tempo tokom većeg dela susreta. Već u prvoj četvrtini domaćin je stigao do sedam poena prednosti. Drugi period doneo je sličnu sliku na terenu a prednost FMP-a je konstantno rasla. Najveću prednost domaćin je imao nekoliko minuta pre kraja druge četvrtine, plus 16 - 53:37.

Do odlaska na odmor domaćin je uspeo da sačuva visoku prednost i na pauzu se otišlo pri rezultatu 60:45.

Mornar je zaigrao dosta čvršće u nastavku. Počeo je gost da topi prednost rivala, a posle sedam minuta igre prišao je na minus pet, 66:61. Minut i po kasnije i do izjednačenja - 66:66. Do kraja perioda Mornar je uspeo da preokrene rezultat i u poslednju četvrtinu uđe sa dva poena prednosti - 72:70. Treći period gosti u rešili u svoju korist sa 27:10.

Posle pet minuta u poslednjoj četvrtini FMP se vratio na plus 10 - 89:79. Potom je Mornar krenuo na sve ili ništa i prednost je na dva i po minuta pre kraja bila samo dva poena 90:88. Potom je gost vezao još četiri poena i ponovo poveo 92:90.

U poslednji minut susreta ušlo se pri nerešenom rezultatu - 92:92. Mornar je promašio svoj napad u poslednjem minutu susreda. Sa druge strane Šešlija pogađa i vraća domaćine u vođstvo.

Gostima je ostalo još 19 sekundi za poslednji napad. Vajthed je pokušao da trojkom reši meč, lopta izlazi iz obruča i FMP stiže do pobede 94:92.

Filip Čović je vodio FMP do trijumfa sa 26 poena uz to je imao osam asistencija i pet skokova. Nenadić je postigao 21, a Lazarević 12. U timu Mornara Vajthed je ubacio 25 poena, Nidam 16, a Smit 15.

 

субота, 11. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара