Читај ми!

Bjelica u Majami dolazi da "gasi požar", Lejkersi u seriji poraza

Noć posle isteka roka za trejdove, najzanimljivija utakmica za navijače iz Srbije bila je između Majamija i Portlanda, koju su Trejlblejzersi dobili rezultatom 125:122. Gosti su došli do trijumfa protiv ekipe u koju je poslednjeg dana "prelaznog roka" iz Sakramenta stigao srpski reprezentativac Nemanja Bjelica.

Bjelica stiže u Hit u teškom trenutku i biće jedan od onih za koje se očekuje da "ugasi požar" na Floridi, pošto je ekipa, nakon jedne dobre serije, zabeležila peti uzastopni poraz.

Duel sa Portlandom obeležila je "rezultatska klackalica" i česte promene u vođstvu, nijedan tim nije imao prednost veću od osam poena, a odlučila je penal završnica.

Trijumf gostima doneo je Demijan Lilard, koji je u poslednjoj sekundi fauliran za tri poena i bio je siguran sa linije penala.

Lilard je meč završio sa 22 poena i devet asistencija, dok je ubedljivo najefikasniji bio Si-Džej Mekolum – 35 poena i osam uspešnih dodavanja. Enes Kanter je dominirao u reketu i meč završio sa snažnim dabl-dablom (18 poena i 16 skokova).

S druge strane, Majami nije mogao bez povređenih Džimija Batlera i Gorana Dragića, a istakli su se Tajler Hiro i Bem Adebajo sa po 29 poena.

Majami sada zauzima sedmo mesto na tabeli Istočne konferencije sa 22 pobede i 23 poraza, dok je Portland šesti na Zapadu sa skorom 26-18.

Klipersi su nastavili da nižu pobede i sada su bili sigurni protiv San Antonija (98:85), Sakramento kingsi su iskoristili odsustvo Stefa Karija i Drejmonda Grina deklasirali Golden Stejt rezultatom 141:119, dok su Los Anđeles Lejkersi nastavili da nižu poraze bez Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa.

"Jezerdžije" su nakon povreda dve najveće zvezde upisali i četvrti uzastopni neuspeh, ovoga puta protif Filadelfije – 109:101.

Gosti su zahvaljujući sjajnoj partiji Grina (29 poena) mogli i ubedljivije da trijumfuju, ali su Lejkersi u finišu izbegli katastrofu.

U odsustvu "kralja" i "obrve", istakao se Kajl Kuzma sa 25 poena i devet skokova.

Lejkersi su i dalje četvrta ekipa Zapadne konferencije sa 28 pobeda i 17 poraza, dok je Fila i bez Džoela Embida ubedljivo prva na Istoku sa učinkom 32-13.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се