Читај ми!

Grifin debitovao za Bruklin i odmah zakucao, Dončić razneo Trejlbejzerse

Posle večernjeg programa tokom kojeg je Nikola Jokić upisao novi tripl-dabl, tokom noći odigrano je još šest utakmica u NBA ligi. Blejk Grifin debitovao je za Bruklin u pobedi nad Vašingtonom 113:106, Luka Dončić predvodio je Dalas do ubedljivog trijumfa nad Portlandom (132:92), dok je Finiks drugi put u nekoliko dana bio bolji od oslabljenih Lejkersa – 111:94.

Dončić je nastavio da potvrđuje da je jedan od najboljih košarkaša u ligi, nestvarnom partijom u Portlandu i sjajnom šuterskom predstavom.

Meveriksi su pitanje pobednika rešili u drugoj četvrtini koju su dobili rezultatom 38:24, posle potpuno pregazili rivala za velikih +40, a slovenački superstar završio je meč sa 37 poena (13/19 iz igre), uz sedam skokova i četiri asistencije.

Dončić je pogodio osam trojki na ovom susretu i to u nizu, promašivši samo poslednji šut.

"Žalim samo zbog poslednje...", istakao je Luka.

Na drugoj strani, Demijan Lilard nije imao svoje veče, ubacio je 19 poena, dok je Si Džej Mekolum dodao tek 13, a Dončić je na drugoj strani imao najviše pomoć Ričardsona koji je postigao 21 poen.

Srpski košarkaš Boban Marjanović meč je završio sa dva poena i dva skoka.

Dalas je sada osmi na Zapadu sa 22 pobede i 19 poraza, dok je Portland dva mesta iznad sa skorom 25-17.

Blejk Grifin odigrao je prvi meč u supertimu Bruklina i postigao dva poena za 15 minuta na parketu, ali to nije smetalo "mrežicama" da savladaju Vizardse – 113:106.

Nekadašnji igrač Detroita je, kao što je obećao, zakucao na svom prvom nastupu, što mu je bilo prvo zakucavanje od 2019. godine.

Uspeli su da sredinom druge deonice preuzmu vođstvo i sačuvaju je do kraja, iako ponovo nije bilo Kevina Durenta.

U njegovom odsustvu, najbolji je bio Kajri Irving sa 28 poena, sedam skokova i šest asistencija, dok je Harden dodao 26 poena, uhvatio pet lopti i podelio osam uspešnih dodavanja.

Kod "čarobnjaka" je dominirao Rasel Vestbruk sa tripl-dablom (29 poena, 13 skokova, 13 asistencija), a Hačimura je bio dvocifren u dve statističke kategorije – 20 poena i 10 uhvaćenih lopti.

Bruklin je i dalje drugi na Istoku, sada ima 29 pobeda i 14 poraza, dok je Vašington tek 13. sa učinkom 15-26.

Lejkersi bez pomoći povređenih Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa nisu uspeli da se suprotstave Sansima, poraženi su 15. put, dok su pobede tokom noći ostvarili još Klivlend kavalirsi, Čikago bulsi i Filadelfija 76ersi.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи