Читај ми!

Košarkaši Partizana pobedili posle više od mesec dana

Košarkaši Partizana prekinuli su katastrofalnu seriju i konačno ostvarili pobedu. Crno-beli su u 22. kolu ABA lige na svom parketu bili bolji od Mornara sa 83:75, čime su okončali niz od šest uzastopnih neuspeha u svim takmičenjima.

Ekipa Aleksandra Matovića ostvarila je prvi trijumf nakon više od mesec dana i pobede nad Borcem na Fajnal-foru Kupa Radivoja Koraća, i prvi posle sedam poraza u ABA ligi.

Okršaj u "Hali sportova Ranko Žeravica" očekivano je bio tvrd i dramatičan, a Partizan je do prednosti stigao u finišu prve četvrtine.

Tada je domaći sastav napravio preokret i uspeo da stekne zalihu od pet-šest poena, koju je, uprkos čestim naletima rivala, čuvao do finiša.

Crno-beli su u poslednjih 10 minuta ušli sa +6 (62:56), da bi serijom 5:0 otišli na dvocifrenu razliku i tu konačno slomili otpor Barana.

Odličnom odbranom uspeli su i da zabeleže sigurnu pobedu koja će im mnogo značiti za povratak samopouzdanja.

Ponovo je najefikasniji bio Rašon Tomas sa 17 poena i 13 skokova, Markus Pejdž je dodao 14, Džoš Perkins 12, a Ognjen Jaramaz 11. Povratnik u tim posle povrede Vil Mozli je završio takođe dvocifren, ukupno 10 poena.

Na drugoj strani, bolji od ostalih bio je Smit sa 15 postignutih poena, četiri više od Hamiltona.

Partizanu ova pobeda znači dosta na samopouzdanju, ali, verovali ili ne, i u borbi za opstanak jer 13. Borac, koji se nalazi na mestu koje vodi u baraž za ostanak u ABA ligi, ima samo tri pobede manje, ali i meč manje od crno-belih.

Sa druge strane, ekipa iz Bara nije smela da dopusti ovaj poraz jer sada ima skor 17/5 i timovi popu Zvezde, Cedevite, Igokee i Budućnosti imaju bolji odnos pobeda i poraza.

уторак, 16. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво