Читај ми!

Zvezda i u trećem ovosezonskom derbiju pobedila Partizan

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan i u trećem ovosezonskom derbiju, ovoga puta u 21. kolu ABA lige. Zvezda je u 44. "večitom derbiju" otkad se liga igra u ovom formatu savladala ljutog rivala, rezultatom 73:64.

Crveno-beli su tako treći put pobedili ekipu sa "druge strane brda", pošto su već jednom bili bolji u regionalnom takmičenju, kao i u polufinalu Kupa Radivoja Koraća.

S druge strane, Partizan je nastavio da niže neuspehe u jednoj od najlošijih sezona u novijoj istoriji, pretrpeo je šesti uzastopni poraz i već je odavno poznato da nema ni teoretske šanse za plej-of.

Duel u hali "Aleksandar Nikolić" počeo je velikom borbom i požrtvovanošću sa obe strane. Ritam je često bio "seckan" faulovima i izgubljenim loptama, a možda odlučujući period dogodio se sa prelaska iz prve u drugu četvrtinu.

Aktuelni srpski i regionalni šampion napravio je seriju 23:5 i došao do maksimalnih +16, posle čega je bilo mnogo teško da se gosti vrate.

Ekipa Aleksandra Matovića je u finišu poluvremena prepolovila zaostatak, delom i zbog nekih neobičnih sudijskih odluka, ali je Zvezdina zaliha bila prevelika da bi dozvolila preokret.

Istini za volju, nije da gostujući igrači nisu imali priliku, pošto su u jednom trenutku došli na minus od tri poena (41:38). Kada "momentum" nisu iskoristili da uđu u potpuni egal, Zvezda je podigla nivo igre i ponovo se odlepila.

Crveno-beli su došli do desetak poena viška i "ljubomorno" ih čuvali do samog kraja, ostvarivši novi trijumf u "večitim derbijima".

Partizan nije mogao da parira najviše zbog očajnog šuta (19-42 za dva, 2-16 za tri) i nastavio se katastrofalnim rezultatima.

Najbolji u pobedničkom sastavu bio je Duop Rit sa 15 poena i sedam skokova, više puta spominjani Davidovac je dodao poen manje, dok je Kori Volden stao na 12.

Na drugoj strani, jedini raspoloženi bio je Rašon Tomas sa surovim dabl-dablom (17 poena i 14 skokova), Nikola Janković je postigao 12, dva više od Ognjena Jaramaza.

Zvezda sada ima skor 16-2, a Partizan, nakon sedmog uzastopnog poraza u ABA ligi, 7-13.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи