Читај ми!

Partizanova košmarna sezona okončana ispadanjem iz Evrokupa

Košarkaši Partizana nisu uspeli da se plasiraju u četvrtfinale Evrokupa, pošto su završili takmičenje u top 16 fazi. Partizan je porazom od Metropolitana u poslednjem kolu rezultatom 75:70 ostao bez šansi za prolaz među osam najboljih.

Klub iz Humske je kompletirao košmarnu sezonu u kojoj će ostati bez ijednog trofeja, pošto neće uspeti ni da se plasira na Fajnal-for ABA lige, a pritom je promenio tri trenera.

Utakmica u hali "Stožice" očekivano je bila tvrda i neizvesna, a Partizan je imao dodatni pritisak jer je od početka bio u rezultatskom hendikepu.

Domaćin je dobro otvorio susret, ali je stao posle nekoliko minuta poprilično pao i to su Francuzi iskoristili. Kažnjavali su veliki broj izgubljenih lopti i promašenih slobodnih bacanja i serijom trojki došli do prednosti.

Metropolitan je sredinom druge deonice imao +7, kada je na scenu stupio Rašon Tomas i pokrennuo saigrače.

Radio je Amerikanac bukvalno sve – poentirao, šutirao, skakao, blokirao i bio inicijator serije 7:0 za potpuni egal na petnasetominutnoj pauzi (35:35).

Drugi deo igre bio je drugačiji jer se činilo da je Partizan bliži pobedi, posle serije trojki i dobrih napada bilo je +7 za crno-bele, ali ih je još jedan neshvatljiv pad koštao trijumfa i plasmana.

Mic po mic, gosti iz Pariza su topili prednost, slomili i to malo duha što je ostalo u igračima Aleksandra Matovića i povratka nije bilo.

Najbolji u pobedničkom sastavu bio je nekadašnji košarkaš Partizana Entoni Braun sa 18 poena (5-8 za tri), uz šest skokova. David Mišino dodao je 14, četiri više od Konatea.

S druge strane, Partizan je "vukao" Rašon Tomas sa 20 poena i po šest skokova i ukradenih lopti, dok je jedini dvocifreni još bio Perkins sa 10 poena.

Francuski predstvanik je sjajno šutirao za tri poena (14-28) i sa učinkom 4-2 u plej-of idu sa prve pozicije, dok su crno-beli, kojima je za prolaz bio potreban trijumf od četiri i više poena razlike, takmičenje završio sa skorom 2-4.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво