Читај ми!

Matović: Znamo u kojoj smo poziciji, prvi cilj je pobeda

Veoma dobro znamo u kojoj smo poziciji i šta utakmica protiv Metropolitana donosi, ali ne smemo mnogo da razmišljamo o događajima unapred, izjavio je novi trener košarkaša Partizana Aleksandar Matović.

Matović je na klupi Partizana nasledio Sašu Filipovskog, koji je raskinuo saradnju sa srpskim klubom.

Crno-beli će u sredu od 20.30 sati kao domaćin u ljubljanskoj hali "Stožice" dočekati francusku ekipu u poslednjem 6. kolu Top 16 faze Evrokupa.

Utakmica se igra u Ljubljani zbog novih mera koje je Vlada Francuske usvojila o kretanju njenih žitelja van granica Evropske Unije.

Pred poslednje kolo, Metropolitan ima skor 3:2, dok crno-beli imaju učinak od dve pobede i tri poraza.

"Veoma dobro znamo u kojoj smo poziciji i šta sutrašnja utakmica donosi. Ipak, ne smemo mnogo da razmišljamo o događajima unapred. Na prvom mestu, moramo da se i pored svih problema pripremimo i da odigramo dobru utakmicu. Zatim da učinimo sve kako bismo zabeležili makar i mininalnu pobedu.Tek onda, ako se za takvu situaciju izborimo na terenu, možemo razmišljati o tome šta nam je potrebno za prolaz u Top 8", rekao je Matović za klupski sajt.

Da bi otišli u četvrtfinale Evrokupa, crno-belima će biti potrebna pobeda protiv Metropolitana u Ljubljani, uz trijumf Lokomotive protiv Trenta, a zbir ovih pobeda mora doneti ukupno razliku od +19 ili više u korist domaćih timova (Partizan i Lokomotiva).

"Metropolitan je od pozicije lidera grupe stigao do mogućnosti da sutra ispadne, što znači da će i oni učiniti sve da budu na svom maksimumu. Mi ćemo se fokusirati na prvi sledeći napad, na prvi sledeći skok i na prvu sledeću odbranu. Kad se završi utakmica, svaki pojedinac mora biti siguran da smo pružili najviše što možemo u ovom trenutku", proučio je Matović.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво