Читај ми!

Radonjić: Da budemo na adekvatnom energetskom nivou

Potrebno je da budemo na adekvatnom energetskom nivou kako bismo ostvarili ono što želimo u Splitu, izjavio je trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić.

Crveno-beli u ponedeljak od 21.00 nakon skoro 20-dnevne pauze nastavljaju takmičenje u ABA ligi utakmicom 20. kola protiv ekipe Splita na gostovanju.

"Ekipa Splita je pokazala da može da bude konkurentna i da pobeđuje i timove sa samog vrha tabele ABA lige. Posle ''duplog programa'' prošle nedelje u Evroligi, utakmice su uvek teške, a ne treba zaboraviti da smo mi u takvim okolnostima bili i prošle nedelje kada smo zbog korone takođe imali duplo kolo u elitnom takmičenju."

"Zato je potrebno da budemo na adekvatnom energetskom nivou kako bismo ostvarili ono što želimo u Splitu. Očekuje nas ekipa sa mnogo iskustva i zato moramo da budemo maksimalno koncentrisani. Svakako raduje postepeni povratak igrača u ekipu", rekao je Radonjić za klupski sajt.

Zvezde trenutno ima skor od 14-2, dok Split ima učinak od šest pobeda i 13 poraza, ali kapiten Branko Lazić smatra da je ekipa Splita vrlo neugodan protivnik.

"Meč sa njima nam dolazi u periodu kada se nalazimo u vrlo teškom ritmu utakmica u Evroligi i sa problemima sa skraćenom rotacijom koje smo više puta naglasili. Zato je svakako dobro što se polako kompletiramo, iako smo svesni da niko od igrača koji se polako vraćaju u tim, neće moći odmah i ekspresno da nam pomognu", rekao je Lazić.

"Očekujem tešku utakmicu protiv zaista dobre ekipe u međuvremenu pojačane i za odličnog i iskusnog Ukića, koja ima svoj cilj, koja je znala i da pobedi favorite na svom terenu. Uostalom, najbolji ''podsetnik'' da moramo da budem na najvišem nivou u ponedeljak uveče u Splitu je prva utakmica koju smo sa Splitom odigrali u Beogradu i koju smo dobili u dramatičnoj završnici i na jednu loptu", rekao je kapiten Lazić.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво