Serđo Skariolo novi selektor Španije

Italijanski košarkaški trener Serđo Skariolo postavljen je za novog selektora svetskog prvaka Španije, saopštio je Košarkaši savez te zemlje.

Skariolo je potpisao četvorogodišnji ugovor i predvodiće reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.  Italijan će kombinovati novu dužnost na mestu selektora "crvene furije" sa poslom u Himkiju. On je u ruski klub došao pre mesec dana.

"Zahvalni smo Himkiju na njihovoj dobroj volji pri dogovoru sa Skariolom. Ovaj dogovor će biti koristan za sve tri strane", rekao je predsednik FEB Hose Luis Saes.

Skariolo je profesionalni trener od 1980. godine i trenirao je italijanske i španske klubove Bolonju, Taukeramiku, Real Madrid i Unikahu. Nagradu za trenera godine u Italiji dobio je 1994. godine, dok je za najboljeg trenera u Španiji proglašen 2000. godine.

Dosadašnji selektor Aito Garsija Reneses napustio je klupu "crvene furije" po završetku Olimpijskih igara u Pekingu, na kojima je Španija osvojila srebrnu medalju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи