Читај ми!

"Kralj" zasenio Adetokumba, Niksi iznenadili Karija i Voriorse

Košarkaši Los Anđeles lejkersa, Njujork niksa i Jute džez ostvarili su pobede u NBA utakmicama odigranim u noći između četvrtka i petka. Program je obeležio derbi između Lejkersa i Milvokija, koji je ostao u znaku jednog od najboljih igrača u istoriji košarke - Lebrona Džejmsa.

"Kralj" je vodio svoj tim do pobede rezultatom 113:106, a "jezerdžije" su uspele do kraja da sačuvaju prednost stečenu u drugoj četvrtini.

Lebron je bio dominantan sa 34 poena i šest skokova i osam asistencija, šutirao je više od 50% iz igre, uz šest ubačenih trojki.

Džejmsu je u 12. pobedi Lejkersa pomogao Kentavijus Kaldvel Poup sa 23 poena, dok je Entoni Dejvis uz 18 poena imao i devet uhvaćenih lopti.

U poraženom sastavu je najbolji bio Janis Adetokumbo sa 25 poena i 12 skokova, dok je Džru Holidej ubacio 22, a Kris Midlton 20 poena.

Aktuelni šampioni nalaze se na prvoj poziciji Zapadne konferencije sa 12 pobeda i četiri poraza, dok je Milvoki treći na Istoku sa skorom 9-6.

Drugi duel doneo je iznenađenje i trijumf Njujork niksa nad Golden stejt voriorsima sa ubedljivih 119:104.

Niksi igraju bolje nego prošle sezone, kao i Voriorsi, koji su bili ubedljivo poslednji nakon povreda najvažnijih igrača i očekivalo se da, kada se uzme u obzir i dobra forma u kojoj se nalaze, savladaju najvredniju franšizu u istoriji sporta.

Ipak, gosti su vodili tokom čitavog susreta i trijumfovali najviše zahvaljujući Ar-Džej Baretu koji je postigao 28 poena, deset više od Mičela Robinsona.

Na drugoj strani se istakao Stef Kari sa 30 poena i pet pogođenih trojki, ali to ekipi Stiva Kera nije bilo dovoljno.

Niksi su na 8-8 na Istoku i trenutno su na sedmoj poziciji, dok su "ratnici" osmi na Zapadu (8-7).

U preostalom meču večeri, Juta Džez je bila bolja od Nju Orleansa 129:118.
Donovan Mičel je vodio Džezere u efikasnom susretu sa 36 poena i sedam skokova, dok je Majk Konli pomogao sa 20 poena.

Nju Orleans jeste vodio u prvom poluvremenu, ali im to u nastavku nije bilo dovoljno, pa je Zajon Vilijamson sa 27 poena bio najbolji strelac u poraženom timu.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво