Читај ми!

Zvezda bez "goriva" u Španiji, ubedljiv poraz od desetkovane Valensije

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su poraženi od ekipe Valensije sa 91:71 u meču 19. kola Evrolige. Srpska ekipa beleži 13. poraz u elitnom takmičenju ove sezone.

Izabranici Dejana Radonjića upisali su drugi vezani poraz u Evroligi, pošto je od njih ovoga puta bila bolja Valensija u Španiji.

Srpska ekipa je veoma loše ušla u meč i konstantno bila u situaciji u kojoj je morala da juri i nadoknađuje prednost.

Valensija, koja je meč igrala oslabljena (bez Dubljevića, Marinkovića i Prepeliča) je relativno lako stekla 17 poena prednosti u prvom poluvremnu.

Crveno-beli su u finišu druge četvrtine na par minuta zaigrali bolju odbranu i smanjili deficit na samo sedam poena, sa koliko se otišlo na poluvreme.

Ipak, kad god bi Zvezda pripretila domaćem timu, Valensija je znala da lakim poenima odbije nalet i vrati dvocifrenu razliku.

U samom finišu treće četvrtine srpski tim je na krilima Džonija O'Brajanta, ali i pre svega kolektivno dobre odbrane, smanjio prednost na samo pet poena.

Valensija je u poslednjim napadima treće i uvodnim napadima četvrte četvrtine, zahvaljujući raspoloženom Sastreu, Vilijamsu i Kaliniću, ponovo stekla osetniju razliku, koju je do kraja meča bez problema održavala i povećavala.

Priliku u poslednjim minutima dobili su igrači koji uglavnom nisu u rotaciji obe ekipe, a Valensija je meč završila sa najvećom razlikom.

Najefikasniji u redovima španske ekipe bili su Labejri sa 16, Kalinić sa 14 i Tobi sa 13 poena.

U redovima Crvene zvezde istakli su se O'Brajant sa 21, Kolom sa 11 i Radanov sa devet poena.

Srpski predstavnik u Evroligi seriju utakmica sa španskim ekipama započinje porazom od Valensije, a u narednim danima očekuju ih utakmice sa Realom i Barselonom.

Nakon 19 odigranih mečeva Zvezda ima učinak od šest pobeda i 13 poraza, što je svrstava na deobi 14. mesta na tabeli.

Valensija prekida niz od tri vezana poraza i sa odnosnom od 11 pobeda i devet poraza, nalazi se na deobi osme pozicije na tabeli Evrolige.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво