SRC Tašmajdan: Ne favorizujemo Crvenu zvezdu

Rukovodstvo Sportsko-rekreativnog centra Tašmajdan demantovalo je navode predsednika košarkaškog kluba Partizan Predraga Danilovića da to preduzeće favorizuje košarkaški klub Crvenu zvezdu, kada je u pitanju izmirivanje dugova za zakup hale Pionir.

"Na poslednjem sastanku sa predstavnicima klubova i rukovodstvom SRC Tašmajdan održanom 16. januara , generalni menadžer Crvene zvezde i poslovni direktor Partizana obavezali su se da se, uz reprogramiranje duga, nastavi izmirenje mesečnih obaveza klubova. Uprava Crvene zvezde postupila je po dogovoru i u roku od nedelju dana izmirila deo svojih obaveza u višemilionskom dinarskom iznosu", navodi se u saopštenju.
Rukovodstvo Tašmajdana navodi da je nakon toga uputilo još dve pismene opomene Partizanu.

"Nikakvog odgovora nije bilo i rukovodstvo SRC Tašmajda bilo je prinuđeno da preduzme mere prema klubovima koji ne plaćaju svoja zaduženja. Napominjemo da u hali Pionir svi korisnici imaju podjednak tretman i da su i ostali dužnici dobili opomene, posle kojih su svi, osim Partizana, delimično izmirili svoje obaveze u skladu sa mogućnostima", ističe se u saopštenju.

Uprava SRC Tašmajdan podsetila je predsednika Partizana da to preduzeće nije javno preduzeće, koje se finansira iz gradskog budžeta.  U saopštenju se ističe i da je preduzeće SRC Tašmajdan, "kao i do sada, spremno za dogovor i kompromis na svim nivoima, ukoliko to ne narušava ugled i normalno funkcionisanje kapaciteta ove sportske ustanove".

"Verujemo da je gospodin Danilović napravio lapsus kada je rekao da je u hali Pionir ukinuto grejanje, jer dobro zna da je ono, kao mera upozorenja i zaštite interesa Tašmajdana svedeno na propisani minimumum koji iznosi 16 stepeni", dodaje se u saopštenju.

Rukovodstvo SRC Tašmajdan takođe je demantovalo navode Danilovića o visinama cena za iznajmljivanje hale za treninge i utakmice.

"Smatramo da je gospodin Danilović nehotično doveo u zabludu javnost navodeći netačne cene termina za treninge i utakmice. Cena termina za treninge iznosi 8.474,95 dinara bez PDV-a, a cena za utakmice se kreće od 90.000 do 102.000,04 bez PDV-a", ističe se u saopštenju.

Uprava SRC Tašmajdan podsetila je i da je dosadašnji dogovor sa gradskom upravom podrazumevao da Beograd snosi troškove termina za treninge košarkaških klubova, ali ne i za utakmice, kao i da je dug Partizana prošle godine iznosio 9.269.446,93 dinara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво