Читај ми!

Bruka u Bruklinu, ima li ko jači?

To je NBA liga! Koliko god bili dobri ili loši, u formi ili van nje - jedna noć promeni sve! Džejms Harden je novi član Bruklin netsa, gde zajedno sa Kajrijem Irvingom i Kevinom Durentom pravi novi supertim i apsolutnog favorita za titulu najjačeg košarkaškog prvenstva. Ko može zaustaviti ovo troglavo čudovište, možda ono sebe samo?

"Vož bomba" je eksplodirala i okrenula NBA ligu naglavačke.

Oni koji su do juče pozivani da se penzionišu, oni koji su se od najtežih povreda oporavljali, oni koji su dug niz godina osporavani, kritikovani i otpisani - oni odjednom postaju svačija noćna mora i krojači budućnosti NBA.

Džejms Harden nakon trejda četiri tima, napušta Hjuston i ide u Bruklin.

Pokušavale su "rakete" na razne načine da problem sakriju ispod tepiha, trpeli striptizete, veliku dozu nepoštovanja, nedisciplinu, jake i dvosmislene izjave, višak kilograma i svašta još, ali na kraju su ostali bez svog dragulja.

Džejmsu Hardenu u Hjustonu izgleda nije bilo suđeno da izme titulu.

Pokušavao je "brada" svim i svačim. U velikoj meri je promenio NBA ligu i samu košarku, poobarao njene rekorde, osvajao nagrade za strelca i najkorisnijeg igrača, ali uvek bio ispod crte, korak do sna, tako blizu - a opet tako daleko.

Prvo je probao sa Dvajtom, potom sa Krisom Polom, Raselom Vestbrukom, a sada i malo sa Džonom Volom... Po koja povreda manje, po koja pogođena trojka više i uz vrlo malo sportske sreće, možda bi i uspeo da sruši onaj neuništivi Golden Stejt, ali do toga nikada nije došlo.

Ipak, čini se da sada mora i da više nema izgovora!

Harden odlazi u Bruklin, gde ga nasmejani i široko otvorenih ruku dočekuju Kevin Durent i Kajri Irving.

NBA liga je tako preko noći dobila jedan od najtalentovanijih timova u celokupnoj i bogatoj istoriji.

Međutim, veliki zadatak je pred tom trojkom, kao i pred njihovim trenerima: Stivom Nešom i Majkom D'Antonijem.

Harden, Irving i Durent važe za najdarovitije košarkaše i najbolje strelce od kad se lopta ubacuje profesionalno u koš.

Svaki od njih ima svoje mane, kako košarkaške, tako mentalne, ali, kada se udruže, zaista morate da se zapitate: Šta je to potrebno da pobedi takav tim?

Pitanje koje se takođe postavlja je: Može li to troglavo čudovište da ne odgrize samo sebi glave.

Bruklin je pre dve sezone pokazao da poseduje sjajan kolektiv, koji je napravio prijatno iznenađenje i plasirao se u plej-of fazu takmičenja.

Na sjajne i talentovane momke poput: Alena, Laverta, Dinvidija, Herisa i ostale, oni su dodali dve superzvezde kakve su Irving i Durent.

Ipak, zvezde kao što im ime kaže, zahtevale su posebne tretmane, a cenu toga je platio trener Keni Etkinson.

Nakon teških povreda Irvinga i Durenta, koji su morali da presede celu ili veći deo prošle sezone, delovalo je kao da su ove godine sve kockice na mestu i da je vreme da vidimo taj duo na delu.

Nažalost, dobili smo samo delić magije koju mogu da proizvedu zajedno "Čika Dru" i "KD", pošto je Kajri odlučio da mu košarka nije prioritet, pa je otišao na odmor, takav da niko u klubu (zvanično) ne zna gde je.

Stiv Neš, koji je sa Durentom radio u Golden Stejtu, ove godine dobio je priliku da debituje na klupi NBA ekipe, a već je morao da počne da mikromenadžuje, trpi, prašta i staje iza svojih lidera.

Nekadašnji dvostruki MVP lige u ovakvom prvom angažmanu mora da traži pomoć, a  ima je u "ludom geniju" kakav je Majk D'Antoni.

Posebnu draž i zanimljivost prelaska Hardena u Bruklin upravo daje D'Antoni, koji je trenirao "Bradu" godinama u Hjustonu.

"Kajri Irving je umetnik, ali umetnici umeju da sebi odseku uho ili misle da je Zemlja ravna ploča", rečenica je koja najbolje opisuje jednog od heroja šampionskog prstena Klivlenda od par sezona.

"Kevin Durent je najemotivnija osoba u ligi, pa čovek pravi lažne naloge na društvenim mrežama kako bi branio sebe", govorili su najpoznatiji novinari i analitičari NBA lige.

"Harden ima 30 kilograma viška, redovan je gost striptiz barova, takvim stilom života , ali i igre - nikada neće dostići vrh", govorili su za Bradu.

Svaka od tri tvrdnje je tačna, delimično ili potpuno, ali ono što se ne sme zaboraviti, je da je svaki od trojice sposoban da stavi ogroman teret na leđa i briše granice stvarnog.

Zajedno, već sada, kada ni minut nisu proveli zajedno na terenu, oni deluju mitski, nestvarno i nerealno, nepobedivo i daleko od fer prema ostatku lige.

Još uvek ne znamo kako će se oni uklopiti, hoće li biti novi Klipersi koji su u velikoj meri podbacili, kako će treneri trpeti njihove "bubice" i ravnopravno podeliti lopte, minute i uloge.

Ono što znamo je da nas čeka spektakl na parketima, segmenti u kojima će redom Durent, Irving, pa Harden, demonstrirati silu i umeće i čupati dušu protivnicima.

Nama ostaje da otvorimo vilice i uživamo u onome što će priređivati Netsi.

A ostatak lige? Milvoki, Filadelfija i Boston na Istoku se pitaju: Šta su Bogu zgrešili?

A Lejkersi nek se spreme, moraće da izvedu herkulovski podvig, kako bi ih ovo troglavo čudovište ne bi skinulo sa trona.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво