Zvezda počinje godinu duelom sa FMP-om

Trener košarkaša Crvene zvezde Aleksandar Trifunović kazao je da želi da njegova ekipa na utakmici sa FMP-om u 15. kolu Jadranske lige pobedom počne novu godinu.

"Želim da našim navijačima pošaljemo poruku. Osim karaktera i želje za pobedom, moramo da razvijamo i želju za dobrom igrom.

Moramo i da naučimo da se nosimo sa pobedama i porazima. Da iz eventualnih izgubljenih mečeva izlazimo jači i da razvijamo naš sistem igre", kazao je Trifunović za klupski sajt.

Prvi duel dve ekipe u Jadranskoj ligi FMP je rešio u svoju korist posle produžetka.

"FMP jeste najmlađa ekipa u Jadranskoj ligi, ali ne i najneiskusnija. Zbog ranog ulaska igrača u seniorski pogon i načina rada koji gaje duži niz godina sigurno im ne manjka iskustvo", naveo je Trifunović.

"Ono sto želim od moje ekipe je maksimum na terenu. To treba da se ispolji u odbrani i u tranziciji a da napad bude proizvod timskog rada i inspiracije pojedinca", dodao je trener crveno-belih.

Trifunović bi na utakmici koja će se igrati od 19.30 u dvorani Pionir trebalo da računa na kompletan sastav, iako su Vuk Radivojević i Nemanja Nedović imali problema sa lakšim povredama.

FMP rasterećeno protiv Zvezde

Posle dvomeča u NLB ligi protiv Partizana, FMP će u subotu gostovati Crvenoj zvezdi, a šef stručnog štaba "pantera" Vlade Đurović kaže da ga ne raduje činjenica da su "crveno-beli" u pauzi promenili trenera.

"Često nam se dešava da igramo protiv timova koji su promenili trenera ili im je utakmica sa nama najvažnija u prvenstvu. Nismo gledali Zvezdin meč protiv Dinama u Moskvi, ali je sigurno je da je Trifunović imao vremena da unese neke novine", rekao je Đurović.

Prema njegovim rečima, Amerikanac Majk Tejlor, koji je protiv Dinama odigrao odlično, mogao bi donekle da bude nepoznanica, dok ostali igrači "crveno-belih" ne mogu da ga iznenade.

"Ulaz će biti slobodan, što znači da nas čeka svečarska atmosfera i puna hala, ali smo spremni. Odlično smo iskoristili pauzu, a nemamo povređenih igrača. Iako je Zvezda apsolutni favorit, u našem timu vlada dobro rasploženje", rekao je Đurović i dodao da i on i igrači moraju da urade sve da što bolje izguraju težak raspored.

U FMP se posle pet i po godina vratio Saša Stefanović, koji je sezonu počeo u iranskom klubu Tozin elektrik. Ukoliko danas iz Irana stigne sva potrebna dokumentacija, on će biti u timu za utakmicu protiv Crvene zvezde.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво