Читај ми!

Božićni NBA specijal: Jokić ponovo protiv Klipersa, Dončić i Marjanović protiv Lejkersa

Kao i svake godine, NBA liga je za katolički Božić spremila nekoliko poslastica za ljubitelje najjačeg košarkaškog prvenstva na svetu. U centru pažnje biće duel Nikole Jokiće i njegovi Nagetsa protiv ekipe LA Klipersa, kao i okršaj LA Lejkersa i Dalasa u "Stejpls centru".

Božićne NBA utakmice dolaze i u ranijem terminu, što ljubiteljima ove lige u Evropi, a pogotovo Srbiji, čini gledanje istih veoma pristupačnijim.

Nikola Jokić i Denver nagetsi su prošle sezone napravili najveće iznenađenje NBA lige, eliminisavši LA Kliperse u polufinalu Zapadne konferencije.

Jokić je tada dokazao zbog čega je najbolji centar lige i bio predvodnik ekipe koja je nadoknadila zaostatak od 3-1 i ispisala istoriju takmičenja.

Klipersi i u ovu sezonu ulaze kao glavni favoriti za titulu, što su nagovestili u prvom meču sezone, kada su savladali gradske rivale i prošlogodišnje šampione, ekipu LA Lejkersa.

Sledeći izazov za tim koji od ove godine vodi Tajron Lu, jeste duel sa Denverom.

Nagetsi su u prvom meču u sezoni upisali neočekivani poraz od Sakramenta i to na svom parketu.

Jokić je odigrao maestralan meč, postigavši 29 poena, 15 skokova i 14 asistencija, čime je postao tek drugi košarkaš koji je upisao tripl-dabl u novoj sezoni (prvi je naravno Vestbruk).

Ipak, Jokić je u finišu produžetka meča izgubio loptu, nakon čega su Kingsi poentirali i upisali pobedu, pa sigurno da srpski košarkaš želi da ispravi tu grešku već u narednom susretu.

Duel Denvera i Klipersa počinje u 04.30 po našem vremenu.

Drugi meč koji privlači dosta pažnje, svakako je susret Lejkersa i Maveriksa u "Stejpls centru".

Lejkersima je pomenuti gradski rival pokvario ceremoniju dodele šampionskog prstenja, pa će prvu pobedu u sezoni tražiti protiv ambicioznog Dalasa.

I Meveriksi su sezonu započeli porazom, pošto su u gostima bili poraženi od Finiksa.

Ukoliko žele da pobede večeras, Dončić će morati da ponovi sjajnu partiju (protiv Sansa je imao učinak od 35-8-5).

Dalas i u ovaj meč ulazi bez povređenog Porzingisa, a srpski navijači nadaju se da će Boban Marjanović dobiti prve minute u sezoni.

U ostalim mečevima, Majami će probati da opravda status prošlogodišnjeg finaliste i ostvari prvu pobedu u meču sa Pelikansima, Golden Stej će pokušati da izbegne novi debakl, ovoga puta protiv Milvokija, dok Bruklin dočekuje Boston, u meču u kojem će u prvom planu biti Kajri Irving, pošto je igrao za protivničku ekipu pre dve sezone.

Raspored božićnih utakmica:

Majami - Nju Orleans (18.00)
Milvoki - Golden Stejt (20.30)
Boston - Bruklin (23.00)
LA Lejkers - Dalas (02.00)
Denver - LA Klipers (04.30)

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи