Читај ми!

Micić odličan u porazu od Olimpije, Žalgiris deklasirao Fenerbahče

Košarkaši Olimpije iz Milana su na gostovanju nadigrali tim Anadolu Efesa sa 72:69, a Žalgiris je na svom terenu deklasirao Fenerbahče sa čak 99:62 u prvim današnjim utakmicama 15. kolu Evrolige.

Košarkaši Anadolu Efesa su samo u prvoj četvrtini uspeli da pruže ravnopravan otpor gostima iz Milana koji su potom preuzeli inicijativu i do kraja poluvremena došli do čak 15 koševa prednosti.

U trećoj četvrtini domaćini su uspeli da smanje razliku pa se učinilo da će doći do rezultatskog obrta, ali su gosti uspeli da prednost sačuvaju do samog kraja i konalne pobede.

U domaćem timu Vasilije Micić je u finišu imao dva pokušaja u dva napada da svom timu donese minimalnu prednost, potom i produžetke, ali nije bio precizan, ali je meč završio kao najefikasniji igrač sa 20 poena uz 8 skokova i 5 asistencija za 25 minuta igre.

U pobedničkom timu Olimpije iz Milana najefikasniji Panter je bio najefikasniji sa 18 poen, Ševon Šilds je dodao 11, Dilejni 10, a Vladimir Micov je imao 4 poena uz jedan skok za 21 minut igre.

Tim selektora košarkaša Srbije Igora Kokoškova Fenerbahče doživeo je novi u nizu poraza na gostovanju Žalgirisu koji ih je deklasirao sa čak 99:62.

Već od samog starta su domaćini dominirali u efikasnosti i prvu četvrtinu završili sa čak 24:7, a potom se razlika samo uvećavala. 

Uskoro je došla i do 37 poena sa koliko je meč završen. Ali je mogla biti i veća sa trener Martin Šiler nije odlučio povuče iz igre standarbde igrače kako bi dao šansu i novim mladim igračima poput Mareka Blaževiča koji je debitovao u prvom timu.

Iz pobedničkog tima su bili i najefikasniji igrači na meču, a predvodio ih je Agustin Rabit sa 18 poena, uz još šest skokova, Marijus Grigonis imao je 12 poena i sedam asistencija, poen manje upisali su Arturas Milaknis i Martinas Geben. 

U timu Fenerbahčea Nando de Kolo upisao je 14 poena, šest skokova i tri asistencije, a odigrao je samo 20 minuta. Džarel Edi dodao je 12, a Dajšon Pjer 10 poena.

U poslednjoj večerašnjoj utakmici košarkaši Panatenaikosa ubedljivo su nadigrali tim Albe sa 92:69 uz odličnu igru Nemanje Nedovića.

Evroliga 15. kolo:

Četvrtak:

Anadolu Efes - Olimpija Milano 69:72
Žalgiris - Fenerbahče 99:62
Panatinaikos - Alba 92:69

 

недеља, 22. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи