Obradović: Imamo šansu, moramo da budemo strpljivi

Stiže nam Valensija, možda i najtalentovanija napadačka ekipa u Evroligi, ali verujem da imamo šansu, ukoliko budemo strpljivi, izjavio je trener košarkaša Crvene zvezde Saša Obradović.

Valensija dolazi u Beograd nakon pobede nad Olimpijakosom u Pireju, sa skorom od 9-5, dok Zvezda ima učinak 4-10, uz jako loš niz od pet uzastopnih poraza, ukupno osam na poslednjih devet utakmica.

"Znatno su se pojačali ove sezone i istakli svoje ciljeve. Doveli su Vilijamsa, Kalinića, Hermansona, Prepelića, odigrali su fenomenalno u Pireju i stižu u odličnom raspoloženju."

"Odlični su šuteri, odlično trče kontru, ključ je kako ih timski odbraniti, jer individualno svi imaju veliki kvalitet. Ubacuju mnogo poena, ali imaju i mana, verujem da imamo šansu uz strpljenje koje moramo da pokažemo", rekao je Obradović za klupski sajt.

Zvezdin prvotimac Ognjen Dobrić smatra da neće biti lako, ali da ekipa mora da pronađu način da parira rivalu.

"Još jedan težak meč u nizu koji nas očekuje, protiv ekipe koja igra odlično, čak je neke od najvećih pobeda ove sezone beležila na gostujućim parketima."

"Ekipa koja se godinama gradi oko Dubljevića i nekoliko vrlo iskusnih španskih igrača, sada je izuzetno pojačana tokom leta dolaskom Kalinića, Vilijamsa, Hermansona. Neće nam biti lako, ali mi moramo da pronađemo način i igru koja nas je krasila u prethodnom periodu i dođemo do pobede", rekao je Dobrić.

Utakmica 15. kola Evrolige između Crvene zvezde i Valensije igra se u petak od 19 sati u dvorani Aleksandar Nikolić.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво