Читај ми!

Brajant posle smrti zaradio 20 miliona dolara

Magazin Forbs objavio je godišnju listu najplaćenih slavnih ličnosti koje zarađuju posthumno, a na njoj se našao Kobi Brajant.

Legendarni košarkaš Los Anđeles lejkersa poginuo je u helikopterskoj nesreći početkom godine, a njegova smrt je povećala prodaju sportske opreme i njegove autobiografije.

Brajant je na listi zauzeo šesto mesto, a njegova zarada u 2020. godini procenjena je na 20 miliona dolara. 

Linija patika sa njegovim imenom je rasprodata za 48 sati, a pojedini modeli se prodaju na internetu za više od 1.000 dolara. 

Kako prenosi Forbs, prošle godine je više NBA igrača nosilo Kobijeve patike, nego što je nosilo naredna dva najpopularnija modela zajedno – Kajrijeve i Džordanove.  

Brajantova autobiografija iz 2018. godine, Mentalitet mambe: Kako igram, prodata je deset puta više nego 2019. godine.

"Njegova smrt je tragična i užasna. Čitavog života je bio neverovatan, a onda je neočekivano otišao. Sve to je uticalo na njegovo nasleđe. Sada je kao Elvis Presli", ocenio je Ken Goldin, prodavac memorabilija.

Pojedini navijači Lejkersa i poštovaoci lika i dela Kobija Brajanta, burno su reagovali na društvenim mrežama, smatrajući da je "Mamba" prerano na listi i da je to znak nepoštovanja. 

Na Forbsovoj listi su i Merilin Monro, Džon Lenon, Fredi Merkjuri, Bob Marli, Elvis Presli... Na vrhu liste je Majkl Džekson, sa zaradom od 48 miliona dolara. 

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво