Читај ми!

Filipovski debitovao pobedom, Partizan trojkama slomio otpor Zadrana

Košarkaši Partizana savladali su Zadar sa 78:63, u utakmici šestog kola regionalne lige. Sašo Filipovski pobedom debitovao na klupi crno-belih, koji su otpor portivnika slomili trojkama u drugom poluvremenu.

Mnogo teže nego što to rezultat pokazuje, crno-beli su stigli do trećeg trijumfa u ABA ligi. Sašo Filipovski prvi put je sedeo na klupi Partizana, koji je na kraju ubedljivo savladao ekipu Zadra sa 78:63.

Nije se videla neka drastična promena u igri crno-belih, što je možda i očekivano s obzorom na činjenicu da je slovenački trener odradio tek nekoliko treninga sa ekipom.

Ipak, gosti su na Novom Beogradu odirali loš meč, napravili 19 izgubljenih lopti, što je, uz odličan šut crno-belih za tri poena (12/21), odlučilo pitanje pobednika.

Partizan je vodio tokom celog meča, dok je Zadar u samo par navrata uspeo da dođe do minimalnog vođstva.

Novica Veličković odlično je počeo meč, ubacio sedam poena, pa je Partizan stekao početnu prednost. Zadrani su izgubili mnogo lopti, crno-beli došli do nekoliko ofanzivnik skokova i do vođstva na kraju prve deonice 19:16.

Uspeli su izabranici Veljka Mršića da dođu do vođstva 25:24, ali je trojku uzvratio Tomas. U tim trenucima oddličan je bio Nikola Janković, koji je bio prvi igrač sa dvocifrenim brojem poena. Poenima Onuakua Zadar na poluvreme odlazi sa minus četiri poena - 38:34.

Na početku drugog poluvremena viđeno je malo poena. Crno-beli su brzo ispunili bonus i to faulovima u napadu, dok su Zadrani nastavili da gube lopte. Gosti su još jednom prišli na "pola koša", ali trojkama Dangubića i Pejdža Partizan odlazi na plus deset - 60:50 posle tri četvrtine.

Poslednji pokušaj da se vrate u meč gosti su imali počenjtkom poslednje deonice. Posle nesportske lične greške Dangubića, prilaze na minus četiri, ali Nemanja Gordić cezuje dve trojke, vraća plus deset, a crno-beli su do kraja još i uvećali razliku.

Dangubić (bez promašaja iz igre) i Janković bili su najefikasniji u timu Partizana sa po 15 postignutih poena, Gordić je dodao 11, a Veličković 10.

U timu Zadra po 13 su postigli Onuaku i Mavra.

Partizan je zabeležio treći trijumf u regionalnoj ligi, uz tri ostvarena poraza, dok gosti imaju učinak od jedne pobede i pet poraza.

ABA liga, šesto kolo:

Petak:

Borac - Mega 83:97

Subota:

Krka - Mornar 74:84

Partizan - Zadar 78:63

FMP - Cedevita Olimpija (odloženo)

Budućnost - Igokea (odloženo)

Nedelja:

Primorska - Crvena zvezda (17.00)

Split - Cibona (21.00)

Tabela:

1. Crvena zvezda 5-0
2. Mega 4-2
3. Mornar 4-1
4. Partizan 3-3
5. Igokea 4-1
6. Budućnost 4-0
7. Cedevita Olimpija 3-1
8. FMP 2-3
9. Zadar 1-5
10. Cibona 2-3
11. Split 2-3
12. Krka 1-5
13. Borac 1-4
14. Primorska 0-5

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво