Читај ми!

KLŠ: Dižon i Tenerife pobedama otvorili novu sezonu

Košarkaši francuskog Dižona i španskih Tenerifa zebeležili su pobede na startu nove sezone u Košarkaškoj Ligi šampiona, najjačim klupskom takmičenju pod ingerencijom Fiba.

Učesnici nedavno završenog fajnal-ejta zabeležili su očekivane i planirane pobede, ali ne baš na očekivano lak način.

To se posebno odnosi na tim Dižona, koji je na premijeri sezone morao da igra i dodatnih pet minuta protiv kiparske ekipe Kervanos, koja je do grupne faze sve boljeg i organizovanijeg takmičenja došla kroz kvalifikacije.

Dobili su Kiprani prvu deonicu sa čak 17 poena razlike, ali je francuska ekipa, koja je proteklu sezonu u ovoj ligi završila kao trećeplasirana, ipak uspela da težim putem pronađe put do pobede - 91:79 (72:72 posle 40 minuta). 

Otpor simpatične ostrvske ekipe slomili su tek u produžetku, i to najviše zahvaljujući Akselu Žulijenu (26 poena, 5 skokova) i Dejvidu Holstonu (24 poena i 6 ukradenih lopti).

Kod hrabrih gostiju Ahmand Rori 23, dok je Brendon Rozel ubacio poen manje.

U isto vreme prvi osvajač ovog takmičenja, tim Iberostar Tenerifa, bez većih problema izašao je na kraj sa danskom ekipom Baken Bersa - 98:73.

Najbolji pojedinac tog meča bio je vremešni gruzijski košarkaš Đorđi Šermandini sa 26 poena, dok je na drugoj strani bolji od ostalih bio Kju Džej Piterson sa 24.

Brojne utakmice prve runde, koja se igra u izmenjom sistemu (osam grupa po četiri a ne četiri grupe po osam) su odložene i igraće se u novim terminima, shodno prilikama vezanim za pandemiju koronavirusa.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво