Читај ми!

Crvena zvezda ubedljiva protiv Baskonije, prva pobeda u Evroligi

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Baskoniju sa 90:73 u meču drugog kola Evrolige. Sledeći rival crveno-belih je Žalgiris, duel je na programu u utorak od 19.00 u Beogradu.

Taktičko nadmudrivanje trenera Obradovića i Ivanovića, na kraju bolji je bio Obradović. Zvezda je delovala bolje, pre svega u odbrani. Iz toga se dobila sigurnost u napadu, nekoliko pogođenih trojki u odlučujućim momentima rezultralo je na kraju ubedljivom pobedom crveno-belih u ovom meču.

Zvezda je delovala bolje od samog početka. Trener Obradović je često menjao postavu na parketu i tako raspodelio koševe, osam igrača se upisalo u listu strelaca u prvom delu igre.

Baskonija je takođe bila čvrsta u odbrani, ali nekoliko promašenih šuteva sa distance rezultiralo je konstantnom prednošću crveno-belih. Ta prednost u prvom delu igre najviše je iznosila osam poena, da bi na kraju Zvezda imala sedam razlike.

Na startu trećeg perioda crveno-beli su proradili i šuterski, odličnom igrom došli do plus 13 - 47:34. Razigrao se Simonović i sa tri vezane trojke podigao prednost na plus 17 - 56:39.

Nastavila je Zvezda u istom ritmu i na kraju perioda imali prednost od plus 16. Treću četvrtinu naša ekipa je dobila sa 29:18.

Zvezda je u poslednjem periodu mirno privela meč kraju. Lojd je sa tri iskorišćena bacanja doveo ekipu u najveću prednost do tada na ovom meču - 68:49. Crveno-beli su uspevali da održavaju visoku prednost, a na tri minuta pre kraja novom trojkom Simonovića Zvezda se odlepila na plus 20 - 81:61. Zvezda je u jednom momentu imala i višak od 23 poena, ali je u finišu protivnik uspeo da smanji na konačnih - 90:73.

Najefikasniji u Zvezdi bio je Lojd sa 30 poena, Simonović je postigao 16, a Volden devet. U poraženoj ekipi Gebrajtis je imao učinak od 26 poena, Vildoza 13, a Polonara 10.

Naredni rival Crvene zvezde je Žalgiris, taj meč na programu je u utorak od 19 časova, u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić".

 

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво