Jokić i Denver uzvraćaju udarac Lejkersima

Posle ubedljivog poraza u prvom meču finala Zapada, košarkaši Denvera predvođeni srpskim superstarom Nikolom Jokićem ulaze u drugi meč serije protiv Lejkersa sa namerom da dođu do izjednačenja i izbegnu ponovno ”jurenje” velike prednosti rivala kao u prethodnim rundama. Utakmica broj 2 na programu je noćas od 01.30.

Nakon spektakularnog povratka iz zaostatka od 1-3 i to drugog u nizu, te eliminacije favorizovanih L.A. Klipersa, Nagetsi su bili bez prepoznatljive energije u prvom meču finala protiv odmornih i dodatno motivisanih Lejkersa.

Ravnopravni su bili samo u prvoj četvrtini, koju su i dobili sa košem razlike, ali je u nastavku sve bilo u znaku žuto-ljubičastih iz Los Aneđelesa. Ali i sudija.

Rane probleme sa faulovima imali su i Džamal Mari, i Pol Milsap ali i srpski centar Nikola Jokić, koji je zbog toga na parketu proveo ”samo” 25 minuta, uz ubačen 21 poen i šest skokova, te za njegove standardne skromne dve asistencije.

Na drugoj strani dominirao je Entoni Dejvis sa 37 poena, ali i velikim doprinosom u odbrani, gde je ”iks faktor” ipak bio veteran Dvajt Hauard, koji je i iznudio dva od pet faulova Jokića.

Kao i u tom meču (15 poena i 12 asistencija), Lebron će i u drugom susretu izvesno raditi sve na terenu i biti blizu tripl-dabl učinka, ali ipak treba očekivati snažniji odgovor Nagetsa i bolju energijau na parketu terena u Orlandu, uz verovatno značajna taktičke modifikacije oba trenera.

Tu pre svega mislimo na Majka Melouna, koji će morati nešto menja ukoliko želi drugačiji ishod.

Drugi meč finalne serije Zapadne konferencije NBA na programu je u noći između nedelje i ponedeljka od 01.30.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво