Lejkersi spremaju Supermena za Jokića i Mareja

Trener Lejkersa Frenk Vogel sprema Dvajta Hauarda i Džavala Mekgija za specijalne zadatke tokom finalne serije Zapada protiv Denver nagetsa. "Teško ga je čuvati", rekao je trener Lejkersa Frenk Vogel, predstavljajući plan tima za čuvanje Nikole Jokića.

Trener Lejkersa Frenk Vogel u superlativima je pričao o igri Nikole Jokića i Džamala Mareja protiv kojih u subotu igra prvi meč finalne serije Zapadne konferencije NBA lige.

"Može vas kazniti na sve moguće načine. Može da šutira trojke, može da igra na postu i naravno, to su njegova dodavanja. Oni shvataju njegove sposobnosti i sjajno hvataju uglove. Sve to ga čini teškim za čuvanje", rekao je Vogel komentarišući igru Nikole Jokića.

Trener Lejkersa je, takođe, rekao da su u rotaciju vraćaju Dvajt Hauard i Džaval Mekgi, koji su polufinalnu seriju protiv Hjustona presedeli na klupi.

Uz njih, odbranu protiv Jokića činiće Lebron Džejms, Kajl Kuzma, Markif Moris i Entoni Dejvis.

"Za razliku od prethodne serije, više ćemo koristiti centre... Morali smo da se prilagodimo 'smol bol' stilu igre u prethodnoj seriji, ali očekujem da se vratimo u formu", rekao je Vogel.

Trener Lejkersa je, takođe, naveo da su igre Džamala Mareja tokom plej-ofa bile sjajne, kao i da Nagetsi igraju drugačiju košarku od timova sa kojima su Lejkersi do sada igrali.

Vogel smatra da su Nagetsi opasni jer su ključni košgeteri, Jokić i Marej istovremeno i sjajni asistenti, što ograničava mogućnost odbrane da ih dodatno optereti sa strane pomoći.

"Moramo da im neutrališemo glavne adute i istovremeno ne dozvolimo da se razmašu na drugim pozicijama", rekao je Vogel.

Finalna serija Zapadne konferencije počinje u subotu. Lejkersi su u polufinalu prosto razneli Hjuston 4:1, dok je Denver posle fenomenalnih utakmica uspeo da prođe favorizovane Kliperse Kavaja Lenarda i Pola Džordža 4:3.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво