Klipersi nakon ispadanja od Denvera: Ovo boli, besni smo, fali nam timska hemija

Košarkaši LA Klipersa nakon eliminacije od Denver nagetsa u polufinalu Zapadne konferencije imali su pomešane izjave i osećanja, a najveći deo krivice preuzeo je trener Dok Rivers.

Klipersi su bili prvi favorit za osvajanje titule ove sezone, pošto su sklopili jedan od najdubljih timova u poslednjih nekoliko godina.

Na dokazano jezgro igrača od prošle godine (Vilijams, Herel, Beverli, Grin, Zubac, Šemet), dodali su izuzetne igrače kakvi su Lenard i Džordž, ali i tokom sezone pokupili kvalitetne Morisa i Džeksona.

Očekivalo se da će ovo sigurno biti sezona u kojoj će Klipersi napokon proći u finale Zapadne konferencije i napasti šampionski pehar, koji nikada nisu osvajali.

Te skupocene planove pokvarili su Nikola Jokić, Džamal Mari i tim, u svakom smislu te reči, Denver nagetsa.

Najveći deo krivice rane eliminacije tima sa šampionskim ambicijama, preuzeo je trener Dok Rivers.

"Nismo imali odgovor za njih. To je suština, ja sam trener i preuzimam punu odgovornost, u mene treba prsti da budu upereni, ali nismo ispunili očekivanja i dogovor, jer da jesmo, prošli bismo dalje", prvi je utisak Riversa.

"Pokušaću da shvatim šta se desilo i sredimo problem. Ovo je veliko razočaranje. Nijednog trenutka u "mehuru" nisam se dobro osećao, zbog fizičkog stanja igrača. Kondicija im je bila u lošem stanju, imali smo igrače koji nisu bili spremni za minute. Ipak, treba napomenuti da nas je Denver na svakom polju nadigrao. Moram da im pokažem poštovanje i sva zasluga ide njima", rekao je Dok.

Rivers je tako treći put u trenerskoj karijeri uspeo da predvodi ekipu koja je ispustila prednost od 3:1.

Veteran i jedan od predvodnika iz prošle sezone, Lu Vilijams, istakao je jasan problem ove ekipe, o kojem se premalo tokom sezone pričalo.

"Nismo imali timske hemije. Imali smo šampionska očekivanja, imali smo i ljude i talenat za to, ali nedostajalo je hemije. Morali smo da zatvorimo seriju i opravdamo prednost, ali to nismo uradili. Besni smo, jasno i jednostavno, besni", izjavio je Vilijams.

Jedan od igrača Klipersa koji je najviše zakazao tokom plej-ofa, a pogotovo u sedmom meču protiv Denvera je Pol Džordž.

"Ovo boli, zaista boli. Ohladili smo se kao tim, idemo dalje", izjavio je Džordž.

Poslednji, ali ne najmanje važan, čak nasuprot, bio je Kavaj Lenard.

"Moralo smo da budemo pametniji, to ima veze sa hemijom, morali smo da pronalazimo bolja rešenja, trčimo do mesta u kojima treba da dobijemo loptu, da prepoznamo kada skupe u reketu, kada nekoga udvoje, kako treba da se krećemo. Košarkaška inteligencija je morala biti na većem nivou. Šampionski timovi znaju kako da se iščupaju iz rupe, ali za to je potrebna timska hemija", zaključio je Kavaj, koji je napustio Toronto, sa kojim je prošle sezone osvojio NBA ligu i bio proglašen za najkorisnijeg igrača finala.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво