Milvoki će plaćati porez na luksuz samo da Janis ostane

Na poslovnom ručku koji je u petak u Milvokiju trajao cela tri sata, suvlasnik i jedan od glavnih funkcionera Baksa Mark Lasri jasno je dao do znanja vladajućem MVP-u Janisu Adetokumbu da je ta franšiza spremna da plaća porez na luksuz kako bi mu obezbedila šampionski tim.

Naime, nakon novog neuspeha u doigravanju i ispadanja u drugoj rundi od Majamija (4-1), otvoreno je pitanje budućnosti grčkog košarkaša u timu iz Viskonsina.

U američkim medijima krenula su nagađanja da li Janis uopšte želi da ostane u Milvokiju, ili će sreću i šampionski prsten tražiti na nekom drugom mestu jer interesenata i te kako ima. 

Plate igrača Baksa su veoma blizu praga za plaćanje poreza na luksuz i iznose ukupno 132,7 miliona dolara za sezonu 2020/21.

To je i bila jedna o tema o kojoj su Lasri i Adetokumbo diskutovali, pored neizbežne priče nedavno završenoj sezoni i razočaravajućem finišu, a kako prenosi I-Es-Pi-En bilo je i ozbiljnih razgovora i ”mozganja” oko kadrovskih nadogradnji za narednu sezonu i novi napad na titulu.

Janis će ovog leta morati da odluči da li će potpisati novi ugovor sa Milvokijem ili će u narednu sezonu ući sa poslednjom godinom važećeg ugovora i izaći na tržište slobodnih agenata leta 2021.

Menadžment Baksa je spreman da ”Grik Friku” ponudi ”supermaks” ugovor vredan između 220 i 250 miliona dolara za vernost od pet godina.

Prethodno su u Milvokiju odlučili da zadrže trenera Majka Budenholzera, koji bi trebalo da sa generalnim menadžerom Jonom Horstom i vlasništvom takođe radi na preoblikovanju tima, koji je u protekle dve regularne sezone igrao daleko bolju košarku nego u plej-ofu.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво