Читај ми!

Denver odbija da se preda! Nezaustavljivi Jokić i družina izborili "majstoricu"

Košarkaši Denvera savladali su Kliperse sa 111:98 u šestom meču polufinala Zapadne konferencije. Denver je pobedom izjednačio u seriji na 3:3, pa će drugog finalistu Zapada odlučiti "majstorica". Nikola Jokić upisao je 34 poena, 14 skokova i sedam asistencija.

Košarkaši Denver nagetsa još jednom su pokazali da energija, želja, trud i timska igra mogu da savladaju favorizovanog protivnika, ma ko on bio i ma koliko vodio.

Klipersi kao da su videli duha i u šestom meču, te su još jednom izgubili susret u kojem su imali veliku prednost.

Nagetsi su ponovo odbili da se predaju, uspevali da prebrode svaku prepreku i zasluženo slave pobedu i izjednače u seriji na 3:3.

To je bila preslikana utakmica broj pet, Klipersi su od starta zaigrali bolje, u nekom laganom ritmu stekli dvocifrenu prednost, koju su dugo održavali.

U prošlom meču Klipersi su vodili sa 16 poena u trećoj četvrtini, a u ovom susretu imali su prednost od 19 poena nad Denverom.

Usledila je fantastična završnica u trećoj deonici i potom još bolja igra u četvrtoj četvrtini.

Izabranici Majka Melouna iskoristili su prazan hod rivala, serijom 17:0 sustigli prednost i potom u finišu potpuno slomili favorizovane Kliperse.

Nikola Jokić odigrao je još jedan maestralan meč i bio pojedinac za kojeg možda i jedna od najboljih odbrana lige nije imala rešenja. 

Jokić je susret završio sa 34 poena, 14 skokova i sedam asistencija, a posebno je bio raspoložen onda kada je to bilo najbitnije, u poslednjoj četvrtini.

Nakon što nije imao pomoć u prvom poluvremenu, od treće četvrtine priključio mu se Džamal Mari, a potom i Heris, Kreg i Porter.

Mari je igrao rovit, pošto se na početku treće četvrtine povredio, ali je stegao zube i do kraja meča ubacio 21 poen. Geri Heris je nakon lošeg prvog poluvremena, zaigrao znatno bolje u nastavku i meč završio sa 16 poena.

Kod Klipersa odličan je bio Pol Džordž koji je postigao 33 poena, Kavaj Lenard dodao je 25, a Lu Vilijams 14.

Klipersi su vodili sa 3:1 u seriji, ali je Denver sa dve pobede izjednačio na 3:3 i izborio "majstoricu".

Tim Nikole Jokića je u prvoj rundi uspeo da nadoknadi zaostatak od 3:1 u pobedama, čime je postao tek 12. tim u istoriji NBA lige kome je to pošlo za rukom. Denver će protiv Klipersa juriti još jedno čudo i rekord.

Odlučujući meč, koji će odrediti drugog finalistu Zapadne konferencije, igra se u noći između utorka i srede od 3.00 časa.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво