Читај ми!

Denver živi i ne predaje se! Jokić vodio do pobede i produžetka serije

Košarkaši Denvera savladali su ekipu L.A. Klipersa sa 111:105 u petom meču polufinala Zapadne konferencije NBA lige. Nikola Jokić ponovo je predvodio Nagetse do važne pobede, ovoga puta sa 22 poena i 14 skokova, a njegova ekipa sada zaostaje 3:2 u seriji koja se igra do četiri pobede. Klipersi će novu ”meč loptu” za prolaz u svoje prvo finale Zapada imati već u nedelju.

Sjajan meč i velika pobeda Denvera u petom susretu sa Klipersima u polufinalu Zapadne konferencije.

Nagetsi su još jednom dokazali i pokazali da su ekipa koja ne planira da se preda, te da će rival morati dobrano da se pomuči kako bi ih izbacio.

Klipersi su vodili sa 3:1 u seriji, kontrolisali rezultat u petom meču, imali prednost od 12 poena na poluvremenu, i velikih 16 poena tokom treće četvrtine, ali su ipak poklekli pod naletom ”pokojnika”.

Tim iz grada Anđela bio je daelko bolji rival u prve tri, ali je pobednika odlučila poslednja četvrtina, koju je Denver dobio rezultatom 38:25!

Još jednom su sjajne partije pružali srpski centar Nikola Jokić i kanadski bek Džamal Mari, koji su preuzimali odgovornost kad je to trebalo i pogađali izuzetno bitne šuteve.

Somborski genije na parketu proveo 40 minuta, postigavši 22 poena. Jokić je na to dodao i 14 skokova i pet asistencija.

Džamal Mari je meč završio sa 26 poena, osam skokova i sedam asistencija.

Bitnu ulogu u pobedi imao je i do sada neprimetni veteran Pol Milsap, koji je u trećoj deonici, koliko-toliko držao Denver u životu i rezultatskom priključku. Milsap je susret završio sa 17 poena. 

Najefikasniji u redovima Klipersa bili su superstarovi Kavaj Lenard i Pol Džordž sa 36, odnsono 26 poena, dok je Markus Moris dodao 12 pogodaka.

Denver je dakle došao do druge pobede nad Klipersima i u narednom, nedeljnom okršaju juriće izjednačenje i obezbeđivanje nove sedme utakmice.

”Grumenje” je u prvoj rundi i seriji protiv Jute bilo tek 12. ekipa u istoriji NBA lige koja je nadoknadila zaostatak od 3:1, a izabranici Majka Melouna pokušaće i protiv Klipersa da naprave čudo.

Meč broj šest na programu je u nedelju od 19.00 časova, kada će Klipersi tražiti pobedu kojom bi izborili plasman u svoje prvo konferencijsko finale.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво