"Rakete" ostale bez goriva, Lejkersi nadomak finala Zapada

Košarkaši LA Lejkersa savladali su ekipu Hjuston roketsa sa 110:100 u četvrtom meču polufinala plej-ofa Zapadne konferencije. "Jezeraši" vode sa 3:1 u seriji i u narednoj utakmici imaju meč loptu za prolaz u narednu fazu takmičenja.

Lejkersi su upisali i treću vezanu pobedu nad Roketsima i tako došli nadomak plasmana u finale Zapadne konferencije.

Tim iz Kalifornije u četvrti meč ušao je znatno bolje od rivala, pogotovo u segmentu odbrane, te brzo nagovestio kakav bi epilog meč mogao imati.

Takođe, primećena je i promena u rotaciji, pošto su Lejkersi prvi put od početka sezone zaigrali bez Mekgija ili Hauarda na poziciji centra, a njihovi minuti i uloga, na papiru su pripali Morisu.

Od samog početka Hjuston je bio u zaostatku, a Lejkersi su u laganijem ritmu došli do dvocifrene prednosti.

Kada god bi "rakete" pokušale da naprave nalet i smanje razliku, Lejkersi bi ubacili u veću brzinu, odbili taj nalet i čak još više povećali prednost.

Tokom većeg dela susreta, odbrana Lejkersa učinila bi da napadi Hjustona deluju bezidejno i terala ih na primorana rešenja, koja nisu urodila plodom. Posebno su aktivni bili na Hardenu, pa je tako "Brada" završio meč sa dva koša iz igre (ukupno pet poena).

Lebron Džejms i Entoni Dejvis pokrenuli su motor "jezeraša", a brzo su im se priključili i Grin, Poup, Karuso, Moris i Kuzma. 

U nekoliko navrata Lejkersi su sticali 21 poen prednosti, pa je Frenk Vogel mogao da limitira minute najboljih igrača. 

U poslednjoj četvrtini Hjuston je imao i maksimalnih 23 poena zaostatka, pa se činilo da će Lejkersi bez većih problema privesti meč kraju. Ipak, do toga nije došlo, pošto je Hjuston napravio seriju 17:2 za samo tri minuta, pa je meč ušao u neizvesnu završnicu.

Roketsi su prišli na šest poena zaostatka, ali je trojka Karusa u poslednjih 40 sekundi rešila sve dileme i pitanje pobednika. 

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Dejvis sa 29 poena i 12 skokova i Džejms sa učinkom od 16 poena, 15 skokova i devet asistencija. Karuso je takođe imao 16, 11 poena ubacio je Rondo, dok su po deset imali Poup i Grin.

U redovima Hjustona najviše poena postigao je Vestbruk - 25, dok je Harden ima 21 poena i deset asistencija, ali i šut iz igre 2/11. Erik Gordon ubacio je 19, a Rivers 14 poena. 

LA Lejkersi upisali su treću pobedu i nakon četiri utakmice protiv Hjustona vode sa 3:1.

 U narednom meču, koji je na programu za dva dana, imaće prvu "meč loptu" za prolaz u finale Zapadne konferencije.

U drugom polufinalu na Zapadu sastaju se Klipersi i Denver. Drugi tim iz Los Anđelesa u toj seriji takođe vodi sa 3:1. 

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво