Formirana jedinstvena košarkaška liga Kosova i Albanije

U Tirani je potpisan ugovor o saradnji za uspostavljanje jedinstvene košarkaške lige Albanija-Kosovo, a sporazum su potpisali predsednici košarkaških saveza Kosova i Albanije, Arben Fetahu i Avni Ponari.

Jedinstvena košarkaška liga prvi je zajednički sportski projekat Prištine i Tirane.

Ova liga ima za cilj da realizuje dugogodišnju ideju za razvoj takmičarskih aktivnosti klubova sa Kosova i Albanije. Takmičarski kalendar ove lige odvijaće se uporedo sa nacionalnim ligama, navodi se u saopštenju iz Tirane.

Sporazum je potpisan u prisustvu premijera Albanije Edija Rame, ministarke kulture, omladine i sporta Kosova Vljore Dumoši, ministarke obrazovanja, sporta i omladine Albanije Bese Šahini I predsednika FIBA Evrope Turgaja Demirela.

Premijer Albanije, Edi Rama, u svom govoru, između ostalog, rekao je da su takve inicijative dobrodošle i da imaju njegovu podršku.

"Ova liga je dugogodišnja želja i idejama treba vremena da se dogode i ova činjenica se dešava", rekao je Rama.

Rama je takođe govorio o drugoj saradnji Albanije i Kosova, ali prema njemu, ova liga kroz konkretne aktivnosti ide korak dalje i ova liga će biti podsticaj za mnoge druge inicijative.

"Ova liga će podići nivo takmičenja i stvoriti prostor za bolji kvalitet na parketu", dodao je Rama.

Novoizabrani predsednik jedinstvene lige Iljir Trebićka, rekao je da je to posebna inicijativa, zahvalivši se vladama što su prepoznale ovu inicijativu.

"To je posebna liga za celu albansku naciju", rekao je on.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи