Kokoškov napustio NBA i Kingse, uskoro u Istanbulu

Srpski selektor Igor Kokoškov napustio je NBA ”babl” u Orlandu i redove Sakramento Kingsa, kako bi se priključio svom novom timu, Fenerbahčeu iz Istanbula.

Naime, iako je bilo planirano da sa Kingsima ostane do kraja sezone, nakon poraza u prvom meču nastavka od San Antonija i gotovo izvesno izgubljene šanse da se dođe do plej-ina i plej-ofa, rukovodstvo Sakramenta ga je ranije oslobodilo obaveza.

"Želeo bih da čestitam Igoru na imenovanju za trenera Fenerbahčea i da mu se zahvalim na posvećenom vremenu Kingsima”, rekao je prvi trener Sakramenta Luk Volton i dodao:

”On je bio je izuzetno važan član mog stručnog štaba i njegova priorodna sposobnost da vodi naše igrače biće i dalje insipracija našem timu da napreduje u Orlandu. Želimo mu sve najbolje", stoji u saopštenju Kingsa.

Kokoškov je nedavno dogovorio trogodišnju saradnju sa ekipom Fenerbahčea, koji je tražio kvalitetnu zamenu za Željka Obradovića, koji je rešio da ne produži saradnju sa turskim gigantom.

Prethodno je Kokoškov nasledio Aleksandra Đorđevića na mestu selektora reprezentacije Srbije.

Podsetimo, Igor je više od dvadeset godina proveo u NBA ligi na raznim pozicijima i u brojnim timovima, a u sezoni 2018/2019 bio je glavni trener Finiks Sansa, i to kao prvi Evropljanin kome je to pošlo za rukom.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво