FMP o zahtevu za izbacivanje: Jeftini pokušaji manipulacije

Košarkaški klub FMP iz Železnika održao je sednicu na kojoj se, pored uobičajenih tačaka, govorilo i o "zahtevu jednog kluba za isključenje FMP-a iz ABA Lige".

FMP je održao sednice UO i Skupštine, u punom sastavu. Teme, tj tačke sednica bile su finansije, izveštaj revizora, otkazana prošlogodišnja kao i plan za narednu sezonu.

Kako klub iz Železnika navodi, na Skupštini su "razmatrani i novi Disciplinski pravilnik i Zahtev jednog kluba za isključenje FMP-a iz ABA Lige".

"KK FMP će i ove sezone nastuapti u ABA Ligi, KLS i Kupu Radivoja Koraća, a sama činjenica da je naš klub već petu sezonu zaredom učesnik regionalnog takmičenja govori o stabilnosti kluba u prethodnom periodu", navodi se na sajtu "pantera".

"Predstavnici kluba u Skupštini ABA lige informisali su članove Skupštine o Skupštinama ABA lige jtd. u prethodnoj sezoni, posebno o 'inicijativi' jednog kluba vezanoj za 'takozvani sukob interesa' koji KK FMP navodno ima sa jednim drugim klubom, takođe članom ABA lige jtd. Članovi Skupštine su izrazli zadovoljstvo zbog konstruktivnog pristupa svih članova ABA lige jtd, koji su u dva navrata glasali apsolutnom većinom za odbacivanje ove inicijative", dodaje se u saopštenju.

"KK FMP, kao integralni deo regionalnog takmičenja i nekadašnji dvostruki osvajač ABA lige, ne razume ovu vrstu opstrukcije kluba koji je 27.05.2020. godine glasao za 'prenos udela' vlasništva klubova među kojima su KK FMP, KK Mornar i KK Primorska, a onda zahtevao nešto drugo - a to je nekakvo izbacivanje KK FMP iz ABA lige?"

Tim iz Železnika navodi da je pomenuti zahtev vid jeftinog pokušaja manipulacije.

"Taj zahtev jednog kluba vidimo kao jeftin pokušaj manipulacija baziran na spekulacijama, neistinama i demagogiji, a ne na pravnim činjenicama. Zbog toga ovo pitanje je za KK FMP ( koji je svoje pravo da igra u ABA ligi izborio na terenu, još 2016. godine ) završeno, a za svaki dalji pokušaj dovođenja našeg statusa u pitanje, ako to bude bilo potrebno, pravdu ćemo potražiti i pred institucijama koje su merodavne za ovo pitanje", zaključuje se u saopštenju.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво