Dramatičan restart NBA, tesne pobede Lejkersa i Jute

U prvim takmičarskim utakmicama novog početka NBA sezone u "mehuru" u Orlandu košarkaši Jute nadigrali su Orlando sa 106:104, a tim Los Anđeles Lejkersa bio je od gradskih rivala Klipersa rezultatom 103:101, dok je u zaista prvom meču restarta Juta do pobede nad Nju Orleansom došla posle preokreta u drugom delu poslednje deonice.

U vrlo ravnopravnom duelu tokom cele utakmice vodeći tim Zapada je uspevao da održi minimalnu prednost ,ali su Klipersi uspeli u finišu da dođu do izjednačenja, pa je o pobedniku odlučio poslednji napad Lejkersa u kojem je Lebron Džejms bio precizan za konačnih 103:101.

Iako je bio igrač odluke, Džejms je meč završio kao drugi igrač po efikasnosti sa dvostrukim dvocifrenim učinkom od 16 poena i 11 skokova, a tim je predvodio sjajni Entoni Dejvis sa 34 poena, 8 skokova i 4 asistencije.

U poraženim Klipersima najefikasniji su bili Pol Džordž i Kavaj Lenard sa 30, odnosno 28 postignutuh poena.

Što se tiče okršaja timova koji se bore za plej-of u donjem delu tabele Zapada, Nju Orleans je ispustio pobedu protiv Jute - 106:104.

Pelikansi su dobro ušli u meč i poveli od samog starta, ali je tim Jute uspeo u finišu poslednje četvrtine da dođe do izjednačenja i načini preokret za 106:104.

U poslednjem napadu Nju Orleans je pokušao da trojkom dođe do pobede, ali im to nije pošlo za rukom jer je lopta nakon šuta Ingrama ipak izašla iz obruča.

Tim Jute je po efikasnosti predvodio Džordan Klarkson sa 23 poena, 5 skokova i 3 asistencije, ali koji je bio prilično loš na ritam igre svog tima (plus-minus odnos bio mu je -15). Po 20 poena ubacili su Donovan Mičel i Majk Konli džuniror, dok je Rudi Gober meč završio sa dabl-dablom od 14 poena i 12 skokova.

U poraženom timu Nju Orlenasa, u kojem je samo 15 minuta kao starter odigrao Zajon Vilijamson, najefikasniji su bili Brendon Ingram sa 23 i Džej Džej Redik sa 21 postignutim poenom.

Večeras po našem vremenu igraju se još tri meča u kojima će snage odmeriti Bruklin i Orlando, Portland sa Memfisom, te Vašington i Finiks.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво