Kovin spreman za košarkaško leto – kamp za mlade od 20. do 28. juna

Sportsko košarkaško udruženje "Tri poena" drugu godinu zaredom organizuje kamp za mlade košarkaše u Kovinu od 20. od 28. juna.

Deca svih uzrasta, od početnika do onih kojih već treniraju košarku, i dečaci i devojčice, mogu da se prijave za kamp i nauče ili unaprede neke nove finte, šutersku tehniku, odbranu.

"Cilj je da se pre svega družimo i zavolimo košarku, da prenesemo deci ljubav prema sportu i pokušamo da ih naučimo pravim vrednostima, da budu dobri košarkaši, ali i saigrači i ljudi", rekao je za RTS jedan od organizatora kampa košarkaš Branko Jereminov.

Kamp će biti održan od 20. do 28. juna na čuvenom terenu OŠ "Đura Jakšić" u Kovinu, a u slučaju da bude kiše, treninzi će se održavati u sportskoj hali.

Treninge će deci držati Branko Jereminov, košarkaš Marko Popadić i Majda Močnik, legendarna košarkašica ŽKK Kovin koja je sa ovim klubom osvojila Kup Jugoslavije 2000. godine.

Kampu će prisustvovati brojni gosti, promoteri, predavači, ali i poznati košarkaši sa kojima su Jereminov i Popadić igrali tokom karijere.

Branko Jereminov je nekadašnji reprezentativac, koji je osvojio zlato na Evropskom prvenstvu za juniore 2005, kada su u nacionalnom dresu igrali Teodosić, Tepić, Štimac. On je i autor prvog srpskog košarkaškog romana, o čemu je RTS ranije pisao.

Marko Popadić igrao je za mlađe kategorije Crvene zvezde, nakon čega je karijeru nastavio u brojnim klubovima Srbije, ali i Evrope. Trenutno je jedini Kovinac profesionalni košarkaš koji godinama unazad gradi uspešnu košarkašku karijeru u inostranstvu. Individualnim radom sa decom počeo je da se bavi pre dve godine, uglavnom tokom letnje pauze.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи