NBA anketirala generalne menadžere o modelu za finiš sezone, Orlando spreman da sve organizuje

Povodom sve izvesnijeg nastavka sezone u NBA ligi generalni menadžeri svih 30 timova učestvovali su u istraživanju o formatu u kojem bi taj nastavak trebalo sporovesti u delo. Ono što je sasvim sigurno je to da će se, ukoliko se nastvai, mečevi završnice sezone igrali u ”I-Es-Pi-En” sportskom centru koji se nalazi u okviru ”Diznijevog sveta” u Orlandu.

Kako prenosi novinar ”Atletika” Šems Čaranija, NBA je među dži-emovima sprovela anketu koja će biti od pomoći komesaru Adamu Silveru kada uskoro bude donosio odluku o nastavku sezone.

U toj anketi razmatrane su moguće opcije, odnosno scenariji za finiš prekinutog takmičenja.

Prva je da se odmah krene sa plej-of utakmicama u kojima bi igralo 16 timova, po osam iz svake konferencije koji su bili na tim pozicijama u trenutku prekida 11. marta.

Druga, čini se i realnija, je da se se igra ”plej-of plus”, odnosno da veći broj ekipa učestuje u doigravanju, gde su ispitanici mogli da biraju između 18, 20, 22 ili 24 ekipe, kao i to da li bi se preostala mesta dobila posebnim ”plej-in” doigravanjem ili bi se prva faza plej-ofa zamenila nekakvim oblikom takmičenja kroz grupe.

Takođe, bilo je pitanja o tome da li bi svih 30 timova trebalo da odigraju isti broj mečeva u završetku regularne sezone, ili bi neki odigrali više sa već pomenutim ”plej-in” utakmicama.

Generalni menadžeri su pitani i za broj kontrolnih utakmica pre početka (2,3,4 ili 5), broju utakmica regularne sezone (72 ili 76), tradicionalni (zapad/istok) plej-of ili novi u kojem bi se u okviru jedne linije rangirali svi timovi. Takođe, bilo je pitanja o datumu do kog bi sve te utakmice trebalo da se odigraju i sezona privede kraju.

Rezultati ovog ispitivanja još uvek nisu poznati. 

Sa druge strane, novinarka ”I-Es-Pi-En”-a Ramona Šelburn donosi priču o mestu odigravanja tih utakmica, koje će skoro sigurno pripasti Orlandu, odnosno kompleksu ”Diznijev svet”

Upravo u okviru tog zabavnog parka nalazi se ”I-Es-Pi-En sportski kompleks" (zvanični naziv ESPN Wide World of Sports Complex"), koji pored velike dvorane ima sve neophodne uslove za trening, teretane, objekte za oporavak i odmor.

Što se smeštajnih kapaciteta, oni takođe nisu problem, s obzirom da je u opticaju čak 24.000 hotelskih soba, a ceo ”Dizni svet” nalazi se na površini od 225 hektara, te uslovi za formiranja takozvanog ”mehura” i te kako postoje.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво