Sudbina Evrolige u rukama 11 klubova, glasanje u ponedeljak

Nastavak sezone u Evroligi i dalje je neizvestan, a konačnu odluku trebalo bi da daju klubovi sa licencom na glasanju zakazanom za ponedeljak.

Crvena zvezda, Žalgiris i Baskonija počeli su pripreme za nastavak sezone u Evroligi, a konačna odluka trebalo bi da bude doneta u ponedeljak, na video-telefonskom sastanku organizatora takmičenje i 11 klubova sa ”A” licencom.

Kako prenosi špansk AS, da bi se sezona nastavila potrebno je da prosta većina glasa "za", odnosno predstavnici šest klubova.

Ukoliko glasanje bude nerešeno, što se može desiti ukoliko se neki klub bude uzdržan, "presudiće" prvi čovek takmičenja Đordi Bartomeu, koji će praktično imati ”super glas”.

Ako klubovi odluče da se sezona nastavi, ostali klubovi učesnici takmičenja trebalo bi na Skupštini od 18 članova, odnosno predstavnika svih timova među kojima je i srpski i regionalni šampion Crvena zvezda, da ratifikuju tu odluku kako bi ona postala i konačna.

Rukovostvo Evrolige planira da klubovima na tom sastanku predoči protokole, nekoliko mogućih scenarija, kao i potencijalne domaćine završnice takmičenja, koja bi se definitivno igrala bez prisustva publike na tribinama.

Beogradska ”Štark” arena figurira kao ozbiljan kandidat i najveći favorit za dobijanje domaćinstva završnih mečeva Evrolige, a svoju šansu iz prikrajka čekaju Atina, Keln, Kaunas i Ljubljana.

Ipak, otpimizam među klubovima i njihovim igračima povodom nastavka sezone nije veliki, o čemu su nedavno pisali španski mediji.

недеља, 05. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара